'BRLOG' KRAJ FINSKE

VIDEO Konačno snimljena Putinova tajna vila koju štiti protuzračni sustav: 'Velika je kao dva Monaka'

Putinova vila
Screenshot/Twitter
31.01.2024.
u 08:44

Raskošno imanje može se pohvaliti heliodromima, pivovarom i sustavom protuzračne obrane

Istražitelji iz centra Dossier uspjeli su dokumentirati skrivenu rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kareliji, regiji u sjeverozapadnom dijelu Rusije, uz granicu s Finskom. To je ujedno i prvi detaljan pregled imanja otkako je počela njegova izgradnja prije deset godina.

"Putinova tajna sjeverna rezidencija u Kareliji zadire u sve više i više zaštićenih područja, a njezin je teritorij već dvostruko veći od površine Monaka", napisao je Anton Geraščenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine na X-u, nekadašnjem Twitteru, uz snimku Putinove vile.

Iako je postojanje vile u Kareliji poznato od 2016., do sada nije bilo detaljnih fotografija ili videozapisa. Gradnju rezidencije započeli su Putinovi prijatelji, milijarderi iz Sankt-Peterburga, među kojima je bio i Jurij Kovalčuk. Lokalno stanovništvo tvrdi da se Putin ovdje pojavljuje barem jednom godišnje nakon posjeta samostanu Valaam, a strani mediji pišu da mu je prvi susjed bivši šef Chelseaja Roman Abramovič.

Prema dostupnim dokumentima, površina rezidencije oko jednog je četvornog kilometra, ali s obzirom na ograđene šume i doline, stvarna površina procjenjuje se na oko četiri četvorna kilometra.

VEZANI ČLANCI:

Postojeći objekti na imanju uključuju ribarsku kolibu, staju i vrtnu kuću, no njihov izgled daleko je od tradicionalnog, s modernim dizajnom. Nedavno je izgrađen nasip, za što novinari pretpostavljaju da služi kao mjera zaštite, možda čak i za postavljanje protuzračnog sustava Pancir-S1 za Putinovu sigurnost. Na imanju se također nalaze dva heliodroma, više pristaništa, uzgajalište pastrva i čak stado krava za proizvodnju govedine.

Prema Telegraphu, na imanju se nalazi i tvornica opremljena austrijskom opremom za proizvodnju piva vrijednom gotovo 300.000 funti, kao i čajana. Izvješća također navode da je unutrašnjost objekata ukrašena skupocjenim bideima, tuševima vrijednima 3500 funti po komadu i podom od talijanskog mramora Fior di Bosco.

VIDEO Najopasniji teret na svijetu: Putin snimljen pokraj "nuklearnih aktovki"

Ključne riječi

Komentara 10

KE
keka56
11:21 31.01.2024.

I?Može sjediti samo na jednoj stolici i spavati u jednom krevetu.Smrtnik kao i svi drugi.

AN
AntePortas9
11:48 31.01.2024.

Brlog je Kunrovcu.

LL
lijepa_li si
12:15 31.01.2024.

i maršal je imao desetak sličnih, a ništa nije imao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije