žestoke borbe

VIDEO Ukrajinci objavili snimku poraza ruskih trupa: 'Napali su u zoru, a onda su osramoćeno bježali'

Ukrajina
Foto: Ukrajinska vojska
1/8
14.11.2023.
u 14:42

Ukrajinska vojska rekla je u ponedjeljak da su najteže borbe zabilježene upravo oko Avdijivke te da ruske trupe imaju velike gubitke

Ukrajinska brigada objavila je snimku odbijanja napada ruske vojske na istoku zemlje. U jeku vrlo žestokih borbi za grad Avdijivku, koji kontrolira Ukrajina, snage Volodimira Zelenskog videima poput ovog podižu moral svojim trupama te namjeravaju pokazati svijetu ruske poraze.

Video je u ponedjeljak objavila 58. motorizirana brigada, i pritom je rekla da je Rusija pokrenula napad u zoru, da bi nekoliko sati kasnije "osramoćeno bježala", napisao je Newsweek.

"Nisu svi uspjeli pobjeći. Bilo je oko 50 tijela agresora koja su ostala na bojišnici. Brigada je ostvarila velik uspjeh u eliminaciji okupatora", priopćila je 58. brigada. Video koji je snimio dron prikazuje ukrajinske snage kako gađaju ruske tenkove i oklopna vozila.

Ukrajinska vojska rekla je u ponedjeljak da su najteže borbe zabilježene upravo oko Avdijivke te da ruske trupe imaju velike gubitke. Za ovaj grad se najžešće borbe vode u posljednjih mjesec dana, a on je Rusima vrlo važan zbog blizine grada Donecka koji ruske snage kontroliraju u posljednjih skoro deset godina.

VEZANI ČLANCI:

"Borbe još traju. Tijekom posljednja dva dana, okupator je povećao broj zračnih napada koristeći vođene bombe s zrakoplova Su-35. Neprijatelj također doprema sve više pješaštva. No, kada su pokušali dopremiti oklopna vozila prekjučer, uništena su dva tenka te još 14 drugih vozila", rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske. U ponedjeljak je Kijev rekao da je odbio čak osam napada na grad u posljednja 24 sata.

Ukrajina tvrdi da je Rusija dosad u napadu na Avdijivku izgubila više od deset tisuća vojnika - četiri tisuće mrtvih te sedam do osam tisuća ranjenih. U gradu nijedna zgrada nije ostala netaknuta, a u njemu trenutačno živi tek 1500 ljudi, dok je prije rata stanovnika bilo više od 30 tisuća, priopćio je Kijev.

Komentara 32

JR
Jr48
15:48 14.11.2023.

Totalno kriva strategija ruske države i rukovodstva umjesto korištenja vojske pogibije i masovnih razaranja mogli su novcem i gospodarskim mjerama dobiti isti rezultat.Zadržali bi veze i dobre odnose ovako su napravili nepopravljiv rascjep između dva naroda i usput pokazali da nisu baš tako jaka sila u konvencionalnim ratovanju i još masu slabosti.

MA
malosutra12
15:21 14.11.2023.

Rusi agresori na nezavisnu državu Ukrajinu, kao i srbi na Hrvatsku, kada nisu imali što više pljačkati bježali su i dezertirali.

Avatar dosadno
dosadno
19:44 14.11.2023.

Ovi russofili svi isti - k'o da su iz iste kolonije pingvina. Svi se cerekaju infantilnim smajlićima "k'o ludi na brašno".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije