Susret u Gospiću

Više od 240 izlagača na izložbi "Jesen u Lici"

izlozba
Marko Čuljat
14.09.2010.
u 14:02

Nastupit će petnaestak folklornih skupina, održat će se edukativne radionice s naglaskom obilježavanja godine ženskog poduzetništva i međunarodne godine jabuka.

Prvi vikend u listopadu posvećen je održavanju tradicionalne izložbe "Jesen u Lici". Ova izložba ličkih i ne samo ličkih proizvoda održava se od 1999. godine na inicijativu ekoloških udruga Zoe iz Zagreba i Kap života iz Gospića. U međuvremenu je "Jesen u Lici" postala vrlo važna manifestacija za Ličko-senjsku županiju, a organiziraju je Ličko-senjska županija i njena razvojna agencija Lira uz potporu Grada Gospića.

Cilj je izložbe predstavljanje malih poljoprivrednih gospodarstava, poduzetnika i svih onih koji proizvode čuvajući tradiciju ličkog kraja. Svatko izlaže isključivo vlastite proizvode pa posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. Na izložbu se pozivaju udruge i ustanove radi mogućnosti predstavljanja svojih aktivnosti radi očuvanja i njegovanja tradicije ličkog kraja.

Već nekoliko godina stižu izlagači iz gotovo cijele države, a prije šest godina počeli su stizati i iz drugih država i to iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije. Ove se godine očekuje najmanje 240 izlagača, nastupit će petnaestak folklornih skupina, održat će se edukativne radionice s naglaskom obilježavanja godine ženskog poduzetništva i međunarodne godine jabuka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije