PROTUPOŽARNA ZAŠTITA

Vlada donijela Odluku o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći

Zagreb: Prelet zrakoplovnog postroja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.03.2023.
u 15:10

Protupožarni zrakoplovi Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH prošle godine su bili angažirani na gašenju požara u Bosni i Hercegovini i u Sloveniji

Vlada je na sjednici u srijedu donijela Odluku o prelasku granice Republike Hrvatske Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2023. godini. Ministar obrane Mario Banožić kazao je kako je ustavna zadaća Hrvatske vojske pružanje humanitarne pomoći u inozemstvu na temelju zamolbe države pogođene požarom.

"Imajući u vidu dosadašnja postupanja u situacijama koje zahtijevaju brzo djelovanje, predlaže se i ove godine donošenje navedene odluke. Odlukom se odobrava uporaba Oružanih snaga RH na zadaćama protupožarne zaštite u inozemstvu u 2023. korištenjem zrakoplova Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva“, izvijestio je ministar Banožić.

Također je rekao kako je Odluka o pružanju humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite donesena nakon Vladinog Programa aktivnosti.

Protupožarni zrakoplovi Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH prošle godine su bili angažirani na gašenju požara u Bosni i Hercegovini i u Sloveniji.

VIDEO Tri godine od potresa: Jedan ugašeni život, 27 ozlijeđenih, srušena krovišta, popucale fasade...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije