Za neke stvari jednostavno bolje ne znati kako nastaju. Jedna od njih su hrenovke.
Proces proizvodnje počinje s ostacima svinjetine i govedine koji se dopremaju kao otpad iz mesnica. Kad su hrenovke u pitanju, nema nepoželjnog mesnog materijala. Paketi mesa odlaze u mašine za mljevenje gdje se, prema volji proizvođača, ubacuje pileće meso koje hrenovkama daje prepoznatljiv okus.
Meso se melje dok ne dođe u tekuće stanje i tada mu se dodaju škrob, sol i senf. Zatim se prerađuje dok ne poprimi teksturu pirea i smjesa se ubacuje u crijeva. Smjesi se tijekom pečenja dodaju dodatni okusi i hrenovke se na kraju prekrivaju hladnom vodom kako bi se dovoljno rashladile za pakiranje.
kako se pripremaju
Volite li jesti hrenovke? Nakon ovog videa možda se predomislite
Meso se melje dok ne dođe u tekuće stanje i tada mu dodaju škrob, sol i senf. Zatim se prerađuje dok ne poprimi teksturu pirea i smjesa se ubacuje u crijeva.
Još nema komentara
Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.