kako se pripremaju

Volite li jesti hrenovke? Nakon ovog videa možda se predomislite

Kako izgleda proizvodnja hrenovki (1)
Foto: YouTube
1/3
25.07.2013.
u 15:17

Meso se melje dok ne dođe u tekuće stanje i tada mu dodaju škrob, sol i senf. Zatim se prerađuje dok ne poprimi teksturu pirea i smjesa se ubacuje u crijeva.

Za neke stvari jednostavno bolje ne znati kako nastaju. Jedna od njih su hrenovke.

Proces proizvodnje počinje s ostacima svinjetine i govedine koji se dopremaju kao otpad iz mesnica. Kad su hrenovke u pitanju, nema nepoželjnog mesnog materijala. Paketi mesa odlaze u mašine za mljevenje gdje se, prema volji proizvođača, ubacuje pileće meso koje hrenovkama daje prepoznatljiv okus.

Meso se melje dok ne dođe u tekuće stanje i tada mu se dodaju škrob, sol i senf. Zatim se prerađuje dok ne poprimi teksturu pirea i smjesa se ubacuje u crijeva. Smjesi se tijekom pečenja dodaju dodatni okusi i hrenovke se na kraju prekrivaju hladnom vodom kako bi se dovoljno rashladile za pakiranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije