Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA A1

Vozio migrante, iskočio iz kombija punog žena i djece, policajac spriječio prevrtanje, jedna žena umrla...

Ivica Galović/Pixsell
14.11.2023.
u 08:16

Policajci su ga pokušali zaustaviti, pa su mu davali zvučne i svjetlosne signale da stane. No 53-godišnjak se na sve to oglušio i nastavio se voziti bez zaustavljanja

Da su krijumčari ljudima bezobzirni, nije neka tajna, a na jednog takvog 11. studenog naletjela je i lička policija. Kako su priopćili, oko 19.30 policajci su na A1 u smjeru prema Zagreba, uočili kombi mađarskih oznaka, kojim je, kako će se kasnije ispostaviti, upravljao 53-godišnji državljanin Gruzije. Policajci su ga pokušali zaustaviti, pa su mu davali zvučne i svjetlosne signale da stane. No 53-godišnjak se na sve to oglušio i nastavio se voziti bez zaustavljanja. U jednom je trenutku ugasio svjetla na kombiju, smanjio je brzinu kretanja i - iskočio iz kombija!?

Potom je počeo trčati prema ogradi autoceste. Za njim je potrčao jedan od policajaca koji ga je sustigao i nad njim, kažu u policiji, uporabio sredstva prisilile i sredstva za vezivanje. Dok se jedan policajac bavio 53-godišnjakom, drugi je imao pune ruke posla s kombijem koji se nastavio  kretati. Uočivši da se kombi i dalje nekontrolirano kreće, policajac je krenuo prema njemu. Kombi je udario u zaštitnu ogradu, no policajac je uspio uskočiti u njega i spriječiti da se prevrne.

A kada su policajci kombi otvorili, u njemu su našli više stranih državljana,  većinom maloljetnika, djece i žena. U kombiju je bilo prevruće i zrak je bio ustajao. Nitko nije bio ozlijeđen, no jedna se žena požalila da joj je slabo pa je prevezena u  Opću bolnicu u Gospiću. Na žalost, u bolnici je u nedjelju preminula, a što je uzrok njezine smrti, policija nije priopćila.

No priopćili je da su svi stranci koji su zatečeni u kombiju, nezakonito prešli granicu te su naveli da u Hrvatskoj misle podnijeti zahtjev za međunarodnom zaštitom. Što se tiče Gruzijca, on je kazneno prijavljen za krijumčarenje ljudi i općeopasnu radnju. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO U Našicama spalili 3 tone droge balkanskog kartela


 
Ključne riječi

Komentara 1

ED
edvardl
10:40 14.11.2023.

Ako su NEZAKONITO prešli granicu, treba ih ZAKONITO vratiti nazad, o njihovu trošku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije