TEMPERATURA U PORASTU

Vraćaju se velike vrućine: Najavljen novi toplinski val, evo gdje će biti najgore

Toplinski val stigao u Hrvatsku, očekuju se temperature i do 38 stupnjeva
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/5
22.08.2024.
u 07:43

Temperatura u blagom porastu, pa će za vikend opet posvuda biti vruće, prognozirala je meteorologinja DHMZ-a

Ako ste mislili da je došao kraj neizdrživoj vrućini, na to ćete ipak još morati pričekati. Državni hidrometeorološki zavod najavio je novi toplinski val koji počinje već sutra, a temperature će se za vikend penjati i do 35 stupnjeva Celzijevih. Za Rijeku, Split i Dubrovnik izdana je umjerena opasnost od toplinskog vala. 

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32°C. Sutra pretežno sunčano i vruće. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, na obali i otocima između 20 i 25°C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 33°C.

– Idućih dana na Jadranu stabilno i sunčano, noću toplo i vrlo toplo, a danju vruće. Blago osvježenje pružat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni te jugozapadni. I na kopnu će prevladavati sunčano, no kako će vjetar biti slab, ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Temperatura u blagom porastu, pa će za vikend opet posvuda biti vruće – prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

– Od četvrtka pa sve do kraja tjedna bit će pretežno sunčano uz postupan porast temperature zraka, dani će na Jadranu biti vrući, a u unutrašnjosti još u četvrtak vrlo toplo. Dugoročna prognoza vremena upućuje na iznadprosječnu temperaturu zraka sljedećih nekoliko tjedana. U takvim okolnostima ne može se isključiti pojava još kojeg toplinskog vala, barem kraćeg – kazali su za Večernji list prije dva dana iz DHMZ-a.

GALERIJA Prženje na 38 °C: Evo kako je izgledalo u jednom od najtoplijih gradova u Hrvatskoj 

Toplinski val stigao u Hrvatsku, očekuju se temperature i do 38 stupnjeva
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije