Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZOLUCIJA O JASENOVCU

Vučić: Hrvatski mediji su opsjednuti sa mnom, više pišu o meni nego o premijeru i predsjedniku

Beograd: Obraćanje javnosti predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom planova za EXPO 2027
Foto: F.S.
1/3
03.07.2024.
u 13:00

Ponovio je tezu kako Srbija nije imala veze s usvajanjem rezolucije o Jasenovcu u Crnoj Gori, unatoč rezoluciji o Srebrenici koju je UN nedavno usvojio, a Hrvatska podržala

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić još se jednom osvrnuo na rezoluciju o genocidu u Jasenovcu koju je parlament Crne Gore izglasao prošloga tjedna. Ponovio je tezu kako Srbija nije imala veze s tim, unatoč rezoluciji o Srebrenici koju je UN nedavno usvojio, a Hrvatska podržala, te poručio kako on visoke političare u Crnoj Gori nije ni nazvao telefonski. 

- Kad god se Srbija ekonomski uzdizala, predstavljala je politički faktor koji više nije beznačajan, i kada njeni političari više ne bi samo govorili 'oprostite što ste nas ubijali,' kako su naši donedavno govorili za Jasenovac, Jadovno... uvijek bi se stvarala koalicija u regiji, ponekad sastavljena od jednih, ponekad drugih, ali neki bi bili trajno prisutni, poput Hrvatske - poručio je, pa dodao kako su hrvatski mediji ''napisali više tekstova o njemu od početka godine nego o premijeru i predsjedniku zajedno''. 

- To dovoljno govori ne samo o njihovoj opsjednutosti, nego i ponešto dobro o meni - kaže Vučić, prenose Vijesti.me.

- Pitam predsjednika Crne Gore i Vladu jesam li ih ikada zvao telefonom da ih bilo što pitam, vršim pritisak i je li moja ideja bila rezolucija o Jasenovcu. Budite konkretni i nemojte više obmanjivati ​​javnost  - objasnite javnosti je li vaša ideja bila da nakon prihvaćanja sramne rezolucije o Srebrenici ljudima u Crnoj Gori nađete nešto na čemu ćete se moći izvući. Kad sam vidio Spajića, pitao sam ga što će napraviti s tim, on je rekao - da, usvojit ćemo, ali ja ih nikad ih nisam nazvao. Čak ni Andriju Mandića, svog prijatelja Srbina, našeg prijatelja, nijednom. Vidite kad imate posla s lažovima kako to izgleda. Zašto je to potrebno i moguće, zato što Srbija mora biti krivac. Morate uvijek reći - to su oni koji su mali Rusi, makar je svakome jasno da smo mi samo Srbi, običan, mali narod koji želi svoju slobodu, a ne da bude patrljak, ni da služi Rusima, Amerikancima, Europljanima niti bilo kom drugom - pojasnio je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Bulj: Svi crnogorski zastupnici koji su glasali za rezoluciju o Jasenovcu moraju postati nepoželjnima u Hrvatskoj

Komentara 39

FU
Fusnota
14:31 03.07.2024.

Gdje cvetak nestao

BE
bendzola
09:40 04.07.2024.

Vučiću, kad će srbija postaviti spomen ploču na konc.logoru Stajićevo?? Zahtjev je predan prije 10 godina, i ponavljan nekoliko puta...

EJ
ejStef
13:48 03.07.2024.

Kad se pogleda čiji su mediji, uopće nije čudno zašto je izbor tema takav...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije