U POSLJEDNJI TREN

Vuzmenku im netko potpalio, no u nekoliko sati napravili su novu

vuzmenka
PRESNIMIO IZAK VRTARIĆ / VLM
25.04.2011.
u 13:05

Mladež iz Gornjeg Hrašćana u subotu oko 17 sati počela je dizati novu vuzmenku. Dovukli su motorne pile, traktore i "labudicu" i - uspjeli!

Mještani Gornjeg Hrašćana neugodno su se iznenadili kad su vidjeli da im vuzmenka gori prije vremena, u subotu oko 16 sati. Netko ju je namjerno potpalio. No to ih nije pokolebalo. Mladež je zasukala rukave, dovukla motorne pile i traktore, čak i jednu "labudicu", te za nekoliko sati dovukla novo granje i napravila vuzmenku, koja je ovaj put upaljena kad treba, navečer, te su se do dugo u noć uz nju pekle "mesne delicije". Navodno su potpaljene i vuzmenke u okolnim Nedelišću i Pušćinama, pričalo se uz vatru. Nije to prvi put da u Međimurju planu vuzmenke prije vremena, a uglavnom je riječ o "konkurentskom podmetanju" iz susjednih sela.

U Murskom Središću požari

Inače, u subotu su podmetnuti i požari na smetlištu Hrastinka te području uz Muru, kod skele u Murskom Središću. Požare je gasio lokalni DVD, a u pomoć je pristigla i čakovečka JVP. Dežurali su do pola pet ujutro.

U sedam sati, na sam Uskrs, požar se ponovo aktivirao, a otrovni dim snažan je vjetar nosio u centar grada. Uz vatrogasce ovaj put uključili su se i komunalni redar te tvrtka Žganec transporti te su požar lokalizirali. Gradski oci predlažu zatrpavanje Hrastinke slojem zemlje te ograđivanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije