GOSPODARI KAOSA Geostrateg Davor Domazet Lošo o pobuni došljaka protiv europskih "gradova močvara"

Zagrebu se može dogoditi Pariz

hrv-plus-txt.jpg
import
09.11.2005.
u 17:43

Europske vlade, znanstvenici i mediji još su zatečeni vatrenim buntom koji se širi iz Pariza na ostale francuske i europske gradove. Tumačenje zbivanja još izostaje, bunt biva nazivan sukobom potlačenih i bogatih, islamista i kršćana, ili novim oblikom terorizma.

Admiral Davor Domazet Lošo, stručnjak koji svojim geopolitičkim teorijama izaziva pozornost, kaže kako je svako od navedenih pokušaja objašnjavanja jednostrano i površno. Prema njemu, riječ je o bolesti europskog društva, a Pariz, kao središte bolesti, nije odabran slučajno.

Simbol
Vođe svjetske nadvlade još su sedamdesetih godina prošlog stoljeća odlučili eksperiment stvaranja globaliziranih gradova i društava početi i provesti upravo u Parizu tvrdi Domazet. Objašnjava da je Pariz odabran kao simbol europske kulture i civilizacije, a "Francuska kao izrazito nacionalno osviještena zemlja.

Uspije li Pariz pretvoriti u globalizirani, multikulturni grad s potisnutim ili uništenim civilizacijskim vrijednostima, lako će potom biti prenijeti model na Berlin, Beč, Amsterdam i ostale europske gradove". Promjenom tradicijskih kulturnih vrijednosti, odricanjem od kršćanstva, uvjeravanjem stanovništva da je u njih isuviše domoljublja, pače nacionalizma, ksenofobije, postiglo se upropaštavanje dotadašnjih temelja europskih država.

U slobodni prostor, kako to već u povijesti biva, doseljava se i ubacuje novo stanovništvo, došljaci koji zadržavaju svoju kulturu, religiju, svoj sustav vrijednosti i ne pada im na pamet odreći ih se, tvrdi Domazet. On, međutim, ne krivi došljake.

- Ne možemo kriviti njih zato što zadržavaju svoju kulturu, krivimo sebe što smo se mi odrekli naših kulturnih i civilizacijskih vrijednosti ističe Domazet te nastavlja:

- Dakle, nije ovdje riječ o terorizmu, nego o dubljem ratu koji nije na materijalnoj, nego metafizičkoj razini i stoga francuske vlasti griješe kada namjerno neučinkovito ne gase vatreni bunt.

Medijska priprema
Objašnjava da vlastima odgovara dulja medijska priprema te, kada javnost bude dostatno uvjerena u opasnost, nazvati pobunjenike teroristima, čime se otvara put državnoj represiji. Pogreška je u tomu što se jačanje ovog bunta može samo primiriti, no, dugoročno neće ga se moći nadzirati. Elitni krug odabranih i krug besprizornih nastavit će se sukobljavati, no brojke su na strani došljaka.

Zašto bi oni prihvaćali izopačeni europski hedonizam, u kojem su broj i vrsta automobila i kućnih ljubimaca zamijenili plač djeteta slikovit je Domazet. Ovakav se rasap eurovrednota upravo događa i u Zagrebu te Splitu, u kojima došljaci zadržavaju svoju kulturu jer je ona domaća, "purgerska, građanska" i "dalmatinska, mediteranska", odbačena.

Opomena je to Europi da prestane rušiti svoj kršćanski identitet, nacionalne razlikovnosti, što će sigurno do 2025. dovesti do potpunog poništenja Europe kakvu smo znali. Kad se ovaj bunt proširi, neće ga više imati tko zaustaviti završava Domazet svoje sumračne prognoze.


Savez katolika i pravoslavaca - posljednja nada

Puni smisao sada dobivaju riječi bivšega njemačkog kancelara Helmuta Kohla koji je, kad je napuštao funkciju, rekao: "Europo, probudi se, spavaš dubokim snom." Pokojni papa Ivan Pavao II. prije nekoliko godina također je izrekao upozorenje: "Europo, otvori ponovno vrata Kristu." Jedino su istočna Europa i Rusija u malo boljoj situaciji, s obzirom na to da one nisu uništene globalizmom. Jačanje srednjoeuropskih katoličkih i ruskih pravoslavnih temelja te njihovim savezništvom u duhu ekumenističkih poruka pokojnog pape Wojtyle nada je za očuvanje europske civilizacije smatra D. Domazet.


Pariški scenarij

Pretvaranje velikih europskih gradova u "gradove močvare", prema Domazetu, otvorilo je put kaosu i sukobu unutar stanovništva. U unutrašnjem krugu takvih gradova područje je urbane, političko-poslovne elite "odabranih" s hedonističkim stilom života. Postoji i vanjski krug odabranih, također istovrsne elite, no onaj dio koji želi živjeti u prirodi i omogućuje si svojevrsni ekohedonizam. Između ta dva kruga "odabranih" zbijeni su došljaci, "besprizorni". Eksplozija je neizbježna.


Oslabljena Europa popušta islamu

U klasičnom smislu ovdje ne funkcionira teorija zavjere, da se bunt širi dirigiranom strategijom. No ima onih koji koriste kaos i ubacuju se interesno. SAD-u i Velikoj Britaniji sigurno je u interesu oslabiti Europu, a islam, koji se ne odriče svojih vrijednosti i brutalno priječi drugim religijama prilaz svojoj kulturi, također koristiti tu slabost. Sekularizirana nadnacionalna elita iz Bruxellesa nema šansi potisnuti tu monoteističku vjeru. Problem nije u 10 posto došljaka, nego u onih "europskih" 90 posto, čija elita potiče uništavanje vlastitoga kulturnog identiteta. Upravo o tome Domazet piše u svojoj knjizi "Gospodari kaosa", objavljenoj prije pola godine, gdje proročanski najavljuje da rasap vrednota počinje u Parizu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije