pozvao gledatelje da podrže Ukrajinu

Zelenski se uključio u dodjelu Grammyja i održao gorljiv govor: 'Ispričajte našu priču'

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.04.2022.
u 09:07

Rat je izbio u Ukrajini prije više od mjesec dana nakon što su ruske vojne snage izvršile invaziju na područja na sjeveru, istoku i jugu zemlje, raselivši milijune civila i pretvorivši čitave gradove u ruševine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je u videoobraćanju emitiranom na dodjeli nagrada Grammy u Las Vegasu pozvao gledatelje da podrže Ukrajince "na bilo koji način".

"Što je suprotno glazbi? Tišina razrušenih gradova i ubijenih ljudi", rekao je Zelenskij u snimci emitiranoj uoči nastupa američkog pjevača Johna Legenda i ukrajinske pjesnikinje Ljube Jakimčuk.

"Ispunite tišinu svojom glazbom. Ispunite je danas, da ispričate našu priču. Podržite nas na bilo koji način. Bilo koji, ali ne tišinom", rekao je Zelenski, odjeven u tamnozelenu majicu, na engleskom, promuklim glasom.

Rat je izbio u Ukrajini prije više od mjesec dana nakon što su ruske vojne snage izvršile invaziju na područja na sjeveru, istoku i jugu zemlje, raselivši milijune civila i pretvorivši čitave gradove u ruševine.

Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva "specijalnom operacijom".

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Svijet zgrožen pokoljem u Buči, traži se istraga: 'Rusi su napravili masakr, gori su od ISIS-a'

Komentara 9

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:30 04.04.2022.

Svaka čast američkoj Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti što nije dozvolila obraćanje ovom glumcu.

DI
dino85
09:34 04.04.2022.

Danas je očitao bukvicu Merkelici, sutra je Macron na redu, ako njega budemo slušali nikada Ujedinjene Europske Unije.

Avatar Zbregov
Zbregov
09:16 04.04.2022.

svi već plješćemo na balkonima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije