VIDEO/FOTO

Adventski kotač u Zagrebu i dalje stoji, u međuvremenu kamioni 'preorali' park: 'K'o da će sijati kukuruz!'

Zagreb: Blato na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/13
17.01.2023.
u 22:00

Park su nam pretvorili u njivu - govori nam čitateljica koja je danas poslijepodne izlazeći iz tramvaja završila u blatu, ali ne naselju Blato južno od Save, već u samom centru metropole na trgu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

- Tuđmancem prolazim često jer živim u blizini, a nerijetko ovdje šećem sa psom, ali ovo na što posljednjih dana park liči prikladnije je nekoj preoranoj njivi na kojoj će niknuti kukuruz, nego parku u centru grada - s ljutnjom zaključuje. Dodaje kako njihov park ionako godinama vapi za uređenjem jer u svako godišnje doba "park" se svodi na livadu čije uređenje obećavaju godinama.

- Ovo je sad prevršilo svaku mjeru, nadam se da će to konačno urediti jer sad su kamioni i teška vozila dok razmontiravaju zabavni park preorali livadu i pretvorili ju u blatnu kaljužu - ističe.

Razlog je raspremanje jedne od lokacija Adventa u Zagrebu, točnije Winterlanda, lokacije koja je trebala imati najveću atrakciju ovosezonskog adventa, a na kraju je dobila najveći gaf. Pogađate, riječ je o kotaču koji se (ne)okreće, a koji i 10 dana nakon kraja manifestacije i dalje stoji i podsjeća kako se nije okrenuo niti sekunde.

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Postavljen je, podsjetimo, u Parku dr. Franje Tuđmana, ima 24 poluotvorene kabine te je posjetiteljima trebao pružiti “veličanstven pogled na Zagreb”. Jedan krug trebao je trajati oko deset minuta, a svaka kabine, inače, može primiti do pet osoba.

Iz tvrtke Fest d.o.o., koja je organizirala Winter park, javili su da je tvrtka od koje su naručili kotač “neprofesionalnom isporukom” u transportu “oštetila strujne ormare i elektroničke sklopove”. Da je došlo do oštećenja, otkriveno je tek kad je kotač montiran i kada su pokušali pokrenuti upravljanje i rasvjetu.

Zagreb: Blato na Trgu dr. Franje Tuđmana Zagreb: Blato na Trgu dr. Franje Tuđmana
1/13

Kotač će razmontirati i servisirati, a planiraju ga u sklopu nekog drugog događaja vratiti u Zagreb.

Komentara 6

MA
Marko1337
22:38 17.01.2023.

Još jedno veliko sranje od muzgvaca na čelu sa senfom

DU
Deleted user
00:51 18.01.2023.

Ne kužim kojim se proviđenjem kod nas uspijeva u politici okupiti sve najnesposobnija ekipa. To treba dobro proučiti

ZA
zagi101
00:52 18.01.2023.

ovo sve luđe i luđe u našem gradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije