Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT U HRVATSKOJ

Europsko natjecanje arborista penjača: U Jastrebarskom uz profesionalce steknite nova znanja iz polja urbanog šumarstva i arborikulture

Foto: Međunarodno društvo za arborikulturu
28.06.2024.
u 10:00

Jastrebarsko ove godine ugošćuje profesionalne arboriste iz čitave Europe kako bi svoje vještine penjanja i njege stabala prenijeli drugim entuzijastima, ali i pobijedili čime bi dobili čast predstavljali Europu na Međunarodnom natjecanju arborista penjača.

Europski penjači arboristi osvajat će visine po prvi puta u Hrvatskoj. U organizaciji Hrvatske udruge za arborikulturu, perivoj dvorca Erdödy u Jastrebarskom postat će domaćin prestižnog Europskog natjecanja arborista penjača koje će se održati od 5. do 7. srpnja. Pobjednici će predstavljati Europu na godišnjem Međunarodnom prvenstvu u listopadu ove godine.

Događaj pruža natjecateljsku, ali i obrazovnu priliku za arboriste iz cijele Europe da pokažu i razmijene nove penjačke tehnike i znanja, kao i sigurne radne prakse. Zainteresirani tako imaju šansu upoznati profesionalce u ovom području te čuti njihova iskustva. Profesionalni arboristi demonstrirat će svoje vještine penjanja i njege stabala kroz razne discipline poput radnog penjanja, brzinskog penjanja, zračnog spašavanja, bacanja užeta i uspona, a uz to i odmjeriti snage. Za one najmlađe, bit će postavljeno dječje penjačko uređenje koje će moći koristiti svaki dan sve dok traje događanje.

VEZANI ČLANCI:

Natjecanje se uobičajeno priređuje u suradnji s Međunarodnim društvom za arborikulturu (ISA), ali za pripremu i realizaciju zaslužni su i brojni volonteri iz čitavog svijeta, a za tu poziciju se može svatko prijaviti. Ulaz na natjecanje i sajam je besplatan, a možete doći pogledati i tečaj penjanja na stablo koji će se održati u sklopu Europskog prvenstva od 2. do 6. srpnja. Ovo događanje također označava i ključan dio Strategije razvoja održivog turizma Hrvatske do 2030. godine jer promovira očuvanje okoliša, cjelogodišnji turizam te inovativne i konkurentne pristupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije