Tražila se pozivnica više

FOTO Saloon tulumom u disco stilu proslavio 54. rođendan. Pogledajte tko se sve zabavljao na Tuškancu

Zagreb: Rođendanski tulum kluba Saloon
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/43
18.02.2024.
u 16:19

Na veselici nije nedostajalo disco čage i zabave. Posjetitelji su tulumarili kao u dobrim starim vremenima groznice subotnje večeri kada su žarili i palili Bee Geesa, Donne Summer, Abbe, UB 45, Bony M...

Ne zatvaraju se kultni klubovi samo u Zagrebu, pojava je globalna. Istu sudbinu kakvu su doživjeli Kulušić, Jabuka, Lap, Skuc ili Gjuro 2 imali su kultni njujorški Studio 54 ili meka panka CBGB. Oba su kluba nakon planetarne slave sedamdesetih postali uspomena. A Zagreb se može podičiti da ima svoju, sedam godina stariju inačicu Studija 54 koja se usprkos svemu, ne da godinama, drugačijim pokretima i navikama. 

Ponos Zagreba, Klub Saloon, s obzirom na legendarnu brojku proslavio je 54. rođendan u disko stilu. 

-Sve je bilo u znaku njujorškog kluba s kojim nas često uspoređuju. Čak smo i na logo dodali disco kuglu. Studio 54 ima ime, a mi imamo godine- šali se suvlasnik Maro Srezović te dodaje kako i ovoga puta nije bilo mjesta za sve one koji su htjeli doći na tulum. Interes je bio ogroman, a ulazilo se samo uz pozivnicu. 

Na veselici nije nedostajalo disco čage i zabave. Posjetitelji su tulumarili kao u dobrim starim vremenima groznice subotnje večeri kada su žarili i palili Bee Geesa, Donne Summer, Abbe, UB 40...

Kada je kucnuo čas, pojela se torta i proglašeni su ovogodišnji kumovi, Zdenka Kovačiček i Vlado Kalember

-Povijest, tradicija, zabava, ples, emocija i obitelj tako bi opisao proslavu 54. Rođendan Saloona. Emocije su stvarane godinama ljubavi, upoznavanja, pijanstava, proslava. Ove je godine došlo puno obitelji na proslavu majka i očeva s kćerima i sinovima pa sada tulumare skupa. Posebna priča je od prijatelja koji je bio u Saloonu kad je mama bila trudna i plesao joj u trbuhu, a sada je na proslavu došla njegova žena s njegovom mamom. I ona je trudna pa saloon već lagano ulazi u godine kada u njega polako dolaze i unuci naših gostiju- smije se Maro. U planu je i snimanje dokumentarca o kultnom klubu.  

-I dalje se nadamo da će gradska vlast uvidjeti što Šaloon znaci za grad Zagreb povijest i kulturu. Ne prođe dan a da nas netko ne pita 'kada ćete opet otvoriti jer nemamo gdje izlaziti niti nam djeca imaju kuda u provod- zaključuje Maro. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije