KVARTOVI KULTURE U SIGETU

Hrvatski film nagrađen u Cannesu stiže u Novi Zagreb, dio je to bogatog programa s koncertima i predstavama

Foto: Zagrebački kvartovi kulture
1/6
07.09.2024.
u 15:36

Prrvi dio projekta Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja i srpnja uz više od četrdeset događanja svojim je dolaskom podržalo više od pet tisuća posjetitelja. Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture,

Zagrebački kvartovi kulture ovaj vikend su u Sigetu. Dvodnevni program kao i dosad uključuje kazalište za djecu i odrasle, glazbeni program, filmove i suvremeni cirkus. Program u subotu, 7. rujna, započinje od 17:30 sati uz marš Zagrebačkog orkestra ZET-a, a nastavlja se u 18:00 sati kad je na programu cirkuska izvedba za najmlađe – predstava U mojim snovima Teatra Cirkus Punkt autorice i izvođačice Marijane Matoković.

Glazbeni program prvog dana uključuje koncert udaraljkaša Filipa Merčepa od 19:00 sati, nakon čega slijedi zanimljiv i raznovrstan filmski program za sve uzraste: u Siget stiže kratki igrani film Čovjek koji nije mogao šutjeti redatelja Nebojše Slijepčevića (20:00 sati), koji je osvajanjem prve Zlatne palme u Cannesu nakon osamostaljenja Hrvatske obilježio tekuću filmsku godinu.

Foto: Zagrebački kvartovi kulture

Program u subotu završava projekcijama dvaju filmova – humoristična drama Uvijek postoji sutra redateljski je prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi koji je u Italiji postao fenomen postavši deveti najgledaniji film u ovoj zemlji svih vremena. Za one najmlađe pak u 20:30 sati u Podbrežju bit će prikazan prvi hrvatski dugometražni crtani film i jedan od najpopularnijih na ovim prostorima – Čudesna šuma Milena Blažekoviča.

Foto: Zagrebački kvartovi kulture

Nastao prema motivima Kaktus bajke poznate dječje književnice Sunčane Škrinjarić, film prati avanture slikara Palete i šumskih stvorenja u njihovom pokušaju obrane svog doma od zlog Kaktus Cara. Nedjeljni program počinje u 11:30 sati interaktivnom dječjom predstavom Zvukolika šuma Svetlane Patafta i Lucije Stanojević koja se bavi osnovnim glazbenim pojmovima, a nastavlja se u 12:00 sati koncertom trio sastava Peso Neto. U kasnim poslijepodnevnim satima (17:30 sati) bit će izvedena cirkuska predstava Stative, zajednički projekt cirkuskih umjetnika Klare Barišić i Domagoja Šoića.

Program završava koncertom sedmeročlanog zagrebačkog funk benda Dementronomes koji je na rasporedu u 18:30 sati te izvedbom predstave Prekid preko veze kazališta Moruzgva, proizašle iz pera renomiranog francuskog autora, redatelja i glumca te dobitnika prestižne Molièreove nagrade, Tristana Petitgirarda, a u režiji Krešimira Dolenčića. Ovu hit-predstavu o ljubavnim prekidima izvode Matija Šakoronja, Petra Kurtela i Filip Detelić. Kompletan program u Sigetu je besplatan i održat će se na platou u ulici Prilaz Ivana Visine, osim projekcije filma Čudesna šuma koja će se održati u Podbrežju.

Program uključuje i obilazak Brodarskog instituta uz stručno vodstvo i predavanje, no sva mjesta za obilazak su popunjena. Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja, srpnja i rujna donijeli su i donose kulturni program u Novi Jelkovec, Svetu Klaru, Malešnicu, potom Siget, Gajevo i Srednjake te Ravnice. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno putuju kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućuju neposredan kontakt s kulturnim sadržajem.

Podsjetimo, prvi dio projekta Zagrebački kvartovi kulture tijekom lipnja i srpnja uz više od četrdeset događanja svojim je dolaskom podržalo više od pet tisuća posjetitelja. Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba. Sve informacije dostupne su na www.kvartovikulture.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije