položen kamen temeljac

Jakuševčani napokon dobivaju školu: Nismo više mogli čekati, 30 godina se obećava

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac nove škole u Jakuševcu
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/17
01.06.2023.
u 15:02

Prema priličnom ambicioznom planu ideja je za godinu i tri mjeseca izgraditi modernu školu za 600-700 učenika. U njoj će biti 16 specijaliziranih kabineta, a na dva kata bit će 28 učionica uz dvodijelnu sportsku dvoranu

Trideset godina, toliko su stanovnici novozagrebačkog naselja Jakuševec čekali na osnovnu školu. Zvuči suludo, s obzirom na to da je naselje svega 15-ak minuta vožnje od centra metropole, no posljednjih desetljeća generacije i generacije učenika umjesto u svoje naselje, osnovnu školu odlazili su pohađati u susjedne Dugave.

Ipak, vožnje ZET-ovim školskim autobusom u susjedno naselje uskoro će postati priče iz prošlosti koje će slušati neki novi klinci koji bi prvo školsko zvono u novoj jakuševečkoj školi trebali dočekati za 15 mjeseci, točnije na početku školske godine 2024./2025.

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac nove škole u Jakuševcu
1/17

- Borimo se za ovu školu godinama, našu djecu razvoze po okolnim školama, a pritom se posljednjih godina u novoizgrađene zgrade doselio velik broj mladih obitelji - kazala je vijećnica Mjesnog odbora Renata Bedeković koja je primila lopatu i uz gradonačelnika Tomislava Tomaševića i dogradonačelnicu Danijelu Dolenec jutros položila kamen temeljac u Jakuševečkoj ulici.

Prema priličnom ambicioznom planu ideja je za godinu i tri mjeseca izgraditi modernu školu za 600-700 učenika. U njoj će biti 16 specijaliziranih kabineta, a na dva kata bit će 28 učionica uz dvodijelnu sportsku dvoranu. Cijeli kompleks prostirat će se na otprilike 7.300 kvadrata, a uredit će se i dvorište te vanjski sportski tereni i igralište.


VEZANI ČLANCI:


- Ovo je velik zalogaj za proračun jer natječaj za sredstva Nacionalnog fonda za oporavak i otpornost (NPOO) još nije raspisan pa 100 milijuna kuna troška snosi gradski proračun, ali nismo više ni htjeli ni mogli čekati zbog tisuću dvjesto učenika koji već godinama idu u Dugave u jednu zgradu - rekao je Tomašević dodavši kako je sigurno da će škola biti izgrađena u njihovom mandatu na čelu grada.

Kada se raspiše natječaj za NPOO za prijave su spremni i ostali projekti, istaknula je dogradonačelnica Danijela Dolenec te ponovila kako je jedan od primarnih ciljeva grada ulaganje u odgoj i obrazovanje te podsjetila da je 6 škola obnovljeno ili dograđeno, a u planu su i drugi projekti kako bi se ispunio cilj o jednosmjenskoj nastavi u cijelom gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije