Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se Tomašević

Još nije gotova istraga na Jakuševcu: Ni mjesec dana kasnije ne zna se uzrok velikog odrona

Zagreb: Na odlagalištu Jakuševec završen policijski očevid, cesta puštena u promet
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
09.01.2024.
u 13:04

Zagrebački gradonačelnik kazao je kako je odvoz otpada normaliziran pa pozvao građane da ne ostavljaju borove na pločnike, već da ih odnesu na zelenu površinu

Još uvijek nije poznat uzrok odrona otpada na zagrebačkom odlagalištu Jakuševec–Prudinec, otkrio je gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom na prvoj ovogodišnjoj redovnoj konferenciji.

– I mi bismo voljeli znati što se to točno dogodilo u studenom prošle godine kada se otvorilo golemo klizište na Jakuševcu. Dok se ne sazna uzrok, sanacija se ne može započeti – poručio je Tomašević. 

Od ovog tjedna, istaknuo je gradonačelnik, odvoz otpada je normaliziran, a kapaciteti za odlaganje, kao i kapaciteti odvoza, su stabilizirani tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Iako se u ova dva zadnja tjedna Zagrepčani susreću s najvećom količinom otpada s obzirom na božićne i novogodišnje praznike, Tomašević očekuje da će se odvoz dodatno unaprijediti zbog dodatnih kamiona i radnika koje je Grad zaposlio i još uvijek zapošljava.

POVEZANI ČLANCI:

– Kompostana je natrpana smećem i nije u funkciji, a sanacija će trajati mjesecima. O tome ne odlučujem ja, a alternative nema – kazao je gradonačelnik. Još prošli tjedan, pokupljeni su svi zaostatci, dodao je, pa još jednom ponovio kako sanacija Jakuševca počinje kada završi istraga. 

– Čistoća će dobiti radnike, ide nabava za polupodzemne spremnike, ugrađuju se podzemni. Pozivam građane da ne ostavljaju borove na pločnike, nego kao što je uputa svake godine, ne zelenu površinu. Ovako imamo borove koji blokiraju pločnike i prolaz pješaka. Također podsjetio bih da samo ove godine financiramo ugradnju bokseva pa da se prijave – zaključio je Tomislav Tomašević.

Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

VIDEO: Odron smeća na Jakuševcu: Jednome je radniku teško stradala ruka. Smrskan je i kamion Čistoće

 

Komentara 3

PE
pežo
20:12 09.01.2024.

Ne znamo još niti što se dogodilo u Osijeku i kakve će posljedice ostaviti ili je to nebitno?

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:57 09.01.2024.

Nebumo ni doznali

KU
kublajkhan
14:32 09.01.2024.

Kad buš konačno poletil i odletil? Možda bi trebao još brže i žustrije mahati tim rukicama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije