HDZ

Kazališne predstave na znakovnom jeziku za gluhe osobe

gluhi
18.03.2011.
u 11:23

– Želimo da se osigura prijevod na hrvatski znakovni jezik u gradskim kazalištima jer znakovni jezik nije dovoljno zaživio u kulturnom životu grada – rekla je Margareta Mađerić

Prevođenje na znakovni jezik u kazalištu najnovija je inicijativa izišla iz gradskog HDZ-a. Predložit će to, kažu, na sljedećoj sjednici Gradske skupštine kako bi i gluhe i nagluhe osobe mogle uživati u predstavama.

– Želimo da se osigura prijevod na hrvatski znakovni jezik u gradskim kazalištima jer znakovni jezik nije dovoljno zaživio u kulturnom životu grada – rekla je Margareta Mađerić, predsjednica odbora za kulturu, mladež i udruge HDZ-a.

Tu inicijativu pozdravljaju iz Udruge gluhih i nagluhih osoba.

– Apsolutno smo za to. Već prije su bili pokušaji da se u kazalište uvede znakovni jezik, no nisu zaživjeli – kaže Mirjana Juriša iz Udruge tumača i prevoditelja znakovnog jezika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije