u večernjim satima

Kolodvor u Zagrebu: Prometni incident s dva putnička vagona

vlak, sudar vlakova, (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
18.07.2013.
u 23:49

S obzirom da je manevarsko kretanje u kolodvoru obavljeno brzinom manjom od 10 km/h, manevarsko osoblje u trenutku je zaustavilo kretanje vagona te do iskliznuća vagona, ozljede putnika te zastoja u željezničkom prometu nije došlo

Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru u srijedu oko 22 sata prilikom manevarske vožnje dva putnička vagona (dodavanje na brzi vlak za Split) došlo je do prometnog incidenta pri čemu je jedno okretno postolje skrenulo na jedan kolosijek, a drugo na drugi kolosijek, priopćili su iz HŽ-a. Riječ je o sporednim kolosijecima koji su predviđeni za manevriranje (10. i 11.kolosijek).

S obzirom da je  manevarsko kretanje u kolodvoru obavljeno brzinom manjom od 10 km/h, manevarsko osoblje u trenutku je zaustavilo kretanje vagona te do iskliznuća vagona, ozljede putnika te zastoja u željezničkom prometu nije došlo, zbog čega niti javnost nije izviješćena. Vlak je kasnio u polasku iz Glavnog kolodvora za Split pet minuta.

>>Istražitelji nesreće u kojoj se prevrnuo vlak: 'Kriv' je čelik!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije