Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET

Kolone od Vukovarske do Vodnikove

18.06.2002.
u 00:00

* U užem gradskom središtu jučer se do 14 sati dogodilo 20 nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, kažu u PU zagrebačkoj te apeliraju na vozače da više koriste javni gradski prijevoz

Prvi radni dan od početka obnove tramvajske pruge u Savskoj obilježile su gužve i kolona automobila, naročito na dijelu ceste od Ulice grada Vukovara do Vodnikove. Tim se dijelom grada u špici vozilo 20-ak minuta, jer je vozače usporavalo i zbunjivalo suženje ceste na jedan prometni trak od Vodnikove do Prilaza Gjure Deželića. Dok je cestovni promet dopušten, tramvaji tom dionicom ne prometuju, već voze obilazno preko Jukićeve i Ulice Republike Austrije.

- Ovo je živi užas! - urlao je mladi vozač iz crne "honde civic" kad je nakon podvožnjaka kod Jukićeve ugledao znak za radove i suženje ceste.

Iako se u koloni vozilo vrlo sporo, a promet su kod Tratinske i Vodnikove "kočili" i semafori, većih prometnih čepova nije bilo.

- Navikli smo se na radove svako ljeto, pa nam ovo nije ništa neobično. Neka ljudi rade, jer da se ništa ne radi opet bi bilo gunđanja. Do Trga se vozimo nešto duže, pa kaj onda? - veli 29-godišnja Martina Benčić kojoj, kako kaže, jedino smeta vrućina.

Umirovljenica Marija Lonjak žali se, međutim, što s Trešnjevke više ne može "dvanaesticom" doći direktno do Trga, jer ona po novom vozi preko Vodnikove i Glavnog kolodvora, pa u Jukićevoj mora presjedati. Osim toga, putovanje traje mnogo dulje, pa se vrućine u tramvaju još teže podnose. Nekima pak nova regulacija prometa posve odgovara.

- Živim u Vinogradskoj i sad mi je super, jer svi tramvaji voze preko Ulice Republike Austrije - komentirala je jedna djevojka.

Ilica kod Ulice Republike Austrije trenutačno je, naime, opterećena tramvajima, jer se uz redovite linije 2, 6 i 11 ubacuju još "četrnaestica", "sedamnaestica" i "trinaestica". Suprotno svakodnevnoj praksi, tramvaji - što su stizali jedan za drugim - u jutarnjoj su špici tim dijelom grada vozili polupuni. Zbog većeg broja vozila na pruzi, stajališta bi povremeno zablokirala dva ili tri tramvaja u nizu.

Iz PU zagrebačke apeliraju na vozače da automobile ostave kod kuće i više koriste javni gradski prijevoz. Glasnogovornica Stanka Saraja upozorava na lančane gužve u centru, koje imaju veze s radovima, no više su - veli - posljedica toga što vozači ne poštuju znakove, ulaze u križanja i blokiraju promet. Samo se u užem gradskom središtu do 14 sati dogodilo 20 nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, a tri su teže ozlijeđene.

D. Ćuk

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije