Tri kandidata

Ministar Mrsić očekuje Milanovićevu podršku

mirando mrsić,milanka opačić (1)
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
15.07.2013.
u 10:00

Nakon brodoloma SDP-a na svibanjskim lokalnim izborima u Zagrebu ionako napeti odnosi između “bernardićevaca” i “milanovićevaca” postali su još napetiji.

Nakon brodoloma SDP-a na svibanjskim lokalnim izborima u Zagrebu ionako napeti odnosi između “bernardićevaca” i “milanovićevaca” postali su još napetiji. Kombinacija izbornog poraza i potpuno narušenih odnosa unutar zagrebačkog SDP-a osokolili su najprije ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, a potom i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da javno istaknu svoje aspiracije da s trona pokušaju zbaciti aktualnog predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića.

Odlučit će 6000 glasača

Tko će od njih postati novi šef odlučit će oko 6000 članova zagrebačkog SDP-a na unutarstranačkim izborima u studenome.

Za sada je to još uvijek mrtva utrka, a tko će se prometnuti u favorita donekle ovisi i o predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću čiji “blagoslov” žele i Mrsić i Maras. Bernardić blagoslov ne želi niti bi ga dobio.

– Pretpostavljam da se Milanović neće puno petljati u taj troboj, djelomično i zbog toga što je na prošlim izborima podržavao Ivu Jelušića koji je glatko izgubio od Bernardića. No, isto tako siguran sam da se Mrsić ne bi upustio u utrku da prije toga o tome nije razgovarao s Milanovićem – tvrdi dugogodišnji član zagrebačkog SDP-a.

No, čini se da je šef stranke trenutačno najskloniji ministru Mrsiću, a koliko će ga jako “gurati” u bitki za šefa zagrebačkog SDP-a ovisit će i o prvim terenskim anketama, odnosno rejtingu Mrsića u odnosu na Bernardića i Marasa.

Nije nevažno spomenuti da su se prekjučer navečer, nakon sastanka Glavnog odbora SDP-a, za istim stolom družili Mirando Mrsić, Ivo Jelušić, Igor Rađenović, još nekoliko jačih SDP-ovaca i SDP-ovki, ali i Tomislav Saucha, šef kabineta premijera Zorana Milanovića. Kada se zna da je Saucha čovjek od najvećeg Milanovićeva povjerenja, njegova nazočnost na neformalnom druženju s Mrsićem dodatno dobiva na težini.

Očekujete li Milanovićevu podršku?, pitali smo jučer Miranda Mrsića.

– Očekujem podršku članova stranke, od svih onih koji vide priliku da SDP bude ponovno najjača stranka u Zagrebu i da opet osvojimo Gradsku skupštinu, ali i mjesto gradonačelnika. Kao šef zagrebačkog SDP-a od prvog ću se dana konfrontirati s Milanom Bandićem. I da, naravno da se vidim kao idući gradonačelnik Zagreba – rekao je Mrsić.

Odgovornost je na svima

Aktualni šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić o svojim protukandidatima nije želio reći ništa osim da mu je drago da ima više kandidata.

– Uvjeren sam u svoju pobjedu i ne bježim od svoje odgovornosti za protekle izbore, ali očekujem da i drugi preuzmu svoj dio odgovornosti – rekao je jučer predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

>>Maras, Mrsić i Bernardić na jesen u borbi za zagrebački SDP

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije