privremena regulacija prometa

Na dva se tjedna zatvara dio Grškovićeve, neke ZET-ove linije mijenjaju rutu, donosimo detalje

Zagreb: Grškovi?eva ulica puna je rupa, a stanari krive autobuse koji onuda prolaze
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
26.08.2023.
u 08:00

Radovi na sanaciji kolnika trajat će do 11. rujna, a do tada će obilaznim pravcima prometovati i ZET-ove linije 106, 201, 203, 226 te 238

Kreću radovi na uređenju kolnika u Grškovićevoj ulici, zbog kojih će ta ulica, od ponedjeljka, na dijelu od ulice Medveščak do Rockefellerove, biti zatvorena za sav promet.

Do 11. rujna, kada bi radovi trebali završiti, vrijedit će sljedeći obilazni pravac: 

  • Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska cesta - Al. Hermana Bollea - Bijenička cesta - N. Grškovića i obratno,
  • Bijenička cesta - Voćarska - Vončinina - Vlaška - Šoštarićeva - Ribnjak.

VEZANI ČLANCI: 

Promet će se za to vrijeme odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji te su, upozoravaju iz Grada, moguće poteškoće u prometu. 

Također, radovi će preusmjeriti i ZET-ove autobusne linije 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij), 201 (Kaptol - Kvaternikov Trg), 203 (Svetice - Vinec - Kaptol), 226 (Kaptol - Remete - Svetice) i 238 (Kaptol - Kozjak) te će one u oba smjera prometovati izmijenjenim trasama:

  • linije 106, 203 i 226: Kaptol - Degenova - Medveščak - Mirogojska cesta - Remetska cesta i dalje redovnim trasama do Krematorija ili Svetica. Izvan funkcije bit će autobusna stajališta „Medveščak“, „Rockefellerova“, „Bijenička“, „Institut Ruđera Boškovića“ i „Mirogoj - Arkade“

VEZANI ČLANCI: 

  • linije 201 i 238: Kaptol - Degenova - Medveščak - Mirogojska cesta - Aleja H. Bollea - Bijenička cesta - polukružno na rotoru Bijenička - Bijenička cesta i dalje redovnim trasama Kvaternikovog trga ili Kozjaka. Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, dok se neće koristiti stajališta „Rockefellerova“ i „Medveščak. 

Iz ZET-a javljaju kako u ponedjeljak, zbog redovnog mjesečnog servisa, od 6 do 14 sati, neće raditi ni zagrebačka uspinjača.  

– Za putovanje do Gornjeg grada, cijenjenim sugrađanima i posjetiteljima preporučujemo korištenje autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg) i 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) – poručuju iz ZET-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije