Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak deset projekata

Novi vrtići prijavljuju se na NPOO! Evo u kojim ih zagrebačkim kvartovima možete očekivati

Tomislav Tomašević u društvu svojih zamjenika na otvorenju područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete u Kašini
Igor Soban/PIXSELL
28.07.2023.
u 15:46

'Ovim projektima vrijednosti oko 45 milijuna eura otvorit će se značajni novi vrtićki kapaciteti za oko 1000 djece'

Na Facebook stranici Grada Zagreba osvanula je obavijest kako se spremaju prijaviti na drugi poziv NPOO-a prema kojemu bi se u metropoli trebalo izgraditi 10 novih vrtića. Oni su, kako su najavili na Facebooku većim dijelom fokusirani na zapad grada.

Tako bi novi vrtići potencijalno mogli osvanuti u gradskim četvrtima Trešnjevka sjever i jug, Stenjevec, Podsused – Vrapče i Novi Zagreb-zapad. Ovim projektima vrijednosti oko 45 milijuna eura otvorit će se značajni novi vrtićki kapaciteti za oko 1000 djece, poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, nakon roka za prigovor rezultati upisa u zagrebačke vrtiće za pedagošku godinu 2023./2024. pokazali su kako je 2716 mališana ostalo neupisano. Nakon prigovora, koji je bio otvoren od 20. do 28. lipnja, mjesto je dobilo još 464 djece pa je tako u narednu pedagošku godinu novoupisano 7604 djece, što je u odnosu na lani za 1376 više.


>>VEZANI ČLANCI: 


Kako smo ranije pisali, djeca koja nisu upisana u gradske vrtiće mogu zatražiti upis u privatne i vjerske te obrte dadilja koje Grad također sufinancira. Prema prijedlogu koji je Skupština usvojila u svibnju, subvencije će biti deset posto više, odnosno 220 eura po djetetu. Cenzus za roditeljske subvencije povisit će se osam posto. Za sve to Grad je na stol stavio dodatnih milijun i pol eura, kazao nam je uoči početka upisa pročelnik za obrazovanje Luka Juroš.

>>VIDEO: Djeca iz Slavonije prodaju vlastite igračke kako bi pomogla susjedima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije