d. bernardić:

'Omogućili smo milijune Gradu, spriječili novu Varšavsku...'

gradska skupština (1)
Petar Glebov/PIXSELL
25.03.2013.
u 08:29

Davor Bernardić govori o proteklom radu Gradske skupštine, skorašnjim izborima i planovima za budućnost

Davor Bernardić u četvrtak je posljednji put u sadašnjem sazivu sjeo u Gradsku skupštinu kao njezin predsjednik. Iako nije odradio cijeli mandat na čelu, njegova uloga nije ostala nezapažena. Za Večernji list govorio je o proteklom radu, izborima i planovima za budućnost.

Jeste li zadovoljni radom Skupštine?

– Zadovoljan sam rezultatima u ovom sazivu, za vrijeme dok ju je vodio Boris Šprem, kao i radom otkako sam ja predsjednik. Borba za red i pravila, na kojoj smo inzistirali, najvažnija je borba u hrvatskom društvu.

Je li se moglo postići više da nije bilo sukoba s gradonačelnikom?

– Nisam se ni sa kim sukobljavao niti je Skupština radila po takvom principu. Činjenica je da uvijek kada uvodite red, prema tome postoji i određen otpor. Postoje ljudi kojima red odgovara, ali i oni kojima red manje ili im uopće ne odgovara. Najbitnije je da ste ustrajni u poslu jer je uvođenje reda jedina garancija da će stvari normalno funkcionirati.

Kojim se odlukama posebno ponosite?

– Ponosim se, primjerice, odlukom o građevinskom zemljištu, kojom smo Gradu omogućili da uprihoduje milijune koji su mu dosad klizili iz ruku. Važna je i odluka o izmjeni i dopuni GUP-a zahvaljujući kojoj više neće biti moguće situacije poput Varšavske ili podzemne garaže kod HNK, regulirali smo taksi tržište, maksimalno poticali na korištenje europskih fondova.

Predsjednik ste SDP-a Zagreba. Ako stranka opet dobije većinu u Skupštini, hoćete li to i dalje biti?

– Naravno da bih volio taj posao nastaviti s mjesta predsjednika Skupštine. No, nitko ne zna što nosi sutra, život me uči da veliko očekivanje većinom znači i veliko razočaranje.

Smatrate li da SDP može ponovno dobiti većinu?

– SDP je najjača stranka u Zagrebu i to će ostati i nakon izbora. Trenutačno traju pregovori s HNS-om o predizbornoj koaliciji.

Jeste li stranačkim kolegama oprostili što ste morali odustati kao kandidat za gradonačelnika?

– Rajko Ostojić je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba i vjerujem u njegovu pobjedu. Što se kampanje tiče, najdraža mi je američka: kampanja počinje prvi dan kada završi.

>>Ostojić: Trebali smo reći istinu o pravom stanju, zaletjeli smo se

Komentara 5

ŠI
šifra2
09:02 25.03.2013.

Bernardić kao i obično priča gluposti i fraze! Pod njegovom palicom došlo je do urušavanja grada i holdinga! Što prije smjeniti nesposobno društvo!

TV
tvrtko3
09:13 25.03.2013.

Ovaj se hvali time što neće biti moguća podzemna garaža kod HNK i što više neće biti projekata poput interpolacije na cvjetnom...kolko sam informiran ograničena visina nebodera do 100 m. Kada prođem kraj HNK-a od parkiranih auta po pločnicima niti pješak više ne može hodati, tako je i na susjednom "Mažurancu". I što sada nedostaje podzemnoj kod HNK-a? To što bi se automobili smjestili pod zemlju i da konačno trg prestane uzgledati kao skladište automobila. Interpolacije poput cvjetnog bi donjem gradu donjele živost koju je izgubio izgradnjom schoping centara na perfireiji.Neboderi do max. 100 m???? Čovjek bi od mladića od 30-setak godina očekivao moderan pristup gradu i urbanizmu a ne robovanje stavovima besposličara iz "udruga". Bandiću kakav si takav si ali bolji si od svih drugih kandidata.

BR
branimirusus
10:30 25.03.2013.

Gundulićeva (varšavska) je prometna katastrofa svakom normalnom vozaču koji se vozi tom trasom (a pogotovo u špicama): 1. 20 m od Ilice semafor!? 2. Gundulićeva krcata automobilima od botaničkog do Ilice 3. Totalno klaustofobična vožnja u garažu/iz garaže + izlazak na Gundulićevu. Projekt Podrece je bio sasvim prihvatljiv u nacrtima (naravno bez podzemne garaže) ali izvedba blago rečeno bljutava (bez okusa i mirisa). Aktivisti se nisu bunili protiv rušenja/građenja već protiv podzemne garaže i sada se može reći da su imali pravo. Za HNK se slažem da treba urediti prometno (čak i sa garažom jer tamo to stvarno i im a smisla.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije