stanarka iz centra:

'Ponovno mi padaju gromade zida, a nitko ne zna kada počinju sanacije. Sve će se urušiti!'

Tamara u svom stanu koji je stradao u potresu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
21.04.2020.
u 19:01

Pogledajte, ovdje probija svjetlo sa susjedove terase – pokazuje nam stanarka Hebrangove koja je statičare doslovno "dovukla s ulice" pet dana nakon potresa zbog sveopćeg kaosa i nesporazuma s predstavnikom stanara.

Prvih tjedan dana mislila sam da je moj život u centru grada završen i da ću prodati stan. No onda sam shvatila da ovdje živim već 34 godine i da mi nakon toliko vremena ne pada na pamet podviti rep i otići. Sada je vrijeme za borbu – govori nam Tamara B., čiji je stan na 4. katu u Hebrangovoj ulici stradao u potresu. Razbijeno posuđe nalazilo se posvuda po podu, a od šoka Tamara isprva nije ni primijetila opasniji problem, dvije velike pukotine u zidovima spavaćih soba koje su nastale zbog pada dimnjaka sa susjedne zgrade.


 

– Pogledajte, ovdje probija svjetlo sa susjedove terase – pokazuje nam stanarka Hebrangove koja je statičare doslovno "dovukla s ulice" pet dana nakon potresa zbog sveopćeg kaosa i nesporazuma s predstavnikom stanara. Ustanovljeno je da zidovi u Tamarinim spavaćim sobama zahtijevaju hitnu sanaciju, što će ovu stanarku stajati vrtoglavih 16.300 kuna. Iako je sama pronašla arhitekta koji bio vodio projekt cjelokupne sanacije zgrade, predstavnik stanara odlučio je pričekati rješenje iz Gradskog stambenog poduzeća, što se još uvijek nije dogodilo.

– Jučer su mi nakon mjesec dana ponovno otpale gromade zida. Ako se ovo uskoro ne sanira i opet nas zatekne potres, i zidovi i ja ćemo se srušiti – poručuje Tamara i naglašava da dimnjačar dolazi tek 30. travnja. Od tri bojlera u stanu, dva sada nisu u funkciji, a da bi se sve cijevi spojile na jedan bojler, potrebno je čak 20.000 kuna, što stanar mora platiti sam, osim ako Grad neće sufinancirati. Srećom, kaže, grijanje sada nije potrebno, a topla voda nije isključena.


 

– Cijene svih ovih sanacija ekstremno su visoke, no sada doista trebamo uvesti reda u centar grada. Nakon mjesec dana nitko još uvijek ništa ne zna, a ja ne mogu početi s radovima koji će biti sve skuplji što vrijeme više odmiče – zaključuje Tamara iskreno se nadajući da ovakvu tragediju nećemo tako skoro ponovno doživjeti.

Ključne riječi

Komentara 3

SP
Spezzi
20:40 21.04.2020.

Gospođo obnova i majstori obično krenu kad ih platiš.

IG
igorl
11:09 22.04.2020.

Ok dakle - 16k kuna za zid i 20k kuna za sredit bojlere (dzizs 3 bojlera ima u stanu - to zudi za promjenom). 5k eura i mir, od cega je pola troska nesto sto treba napraviti i da nije bilo potresa. U cemu je problem? Cemu drama? 2kE za novi ajfon je normalno - 2kE za sredit zidove nakon potresa je - ajoj.

RO
RogaBabaroga
10:25 22.04.2020.

da i, sta bi sad trebalo! pa pogledajte ljude koji su iseljeni iz kuca i nemaju mogucnost sanacije! rusit i gradit nanovo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije