DODATAK KOLEKTIVNOM UGOVORU

Povišice za zagrebačke zaposlenike u kulturi: 'Ovo je prvo povećanje koeficijenata u skoro 10 godina'

Zagreb: Tomašević obišao kazalište Gavella i održao konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.08.2024.
u 11:12

Dodatkom su uvećani koeficijenti radnih mjesta, na način da su najviše povećani koeficijenti onima s najnižim plaćama.

Danas je potpisan III. dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba, s primjenom od 1. studenog 2024. godine. Ugovor je u ime osnivača potpisao gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, a u ime djelatnika Domagoj Rebić, glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Danijela Petaros Globan, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske.  

Dodatkom su uvećani koeficijenti radnih mjesta, na način da su najviše povećani koeficijenti onima s najnižim plaćama. U proračunu Grada Zagreba se ovim dodatkom izdvajanja za plaće povećavaju prosječno za 11%. Radi se o prvom povećanju koeficijenata ustanovama kulture u skoro 10 godina.  

Zagreb: Tomašević obišao kazalište Gavella i održao konferenciju za medije
1/6

Iskazavši zadovoljstvo potpisom dodatka Kolektivnog ugovora, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da sa sindikatima njegujemo otvoreno partnerstvo i socijalni dijalog na unapređivanju materijalnih uvjeta rada jer je ulaganje u ljude najvažnije za kvalitetan sustav.  

“Dodatak Kolektivnom ugovoru dio je nastojanja ove gradske uprave da uredi i osuvremeni sustav radnih mjesta u kulturi, stimulira kvalitetne zaposlenike kako bi Grad Zagreb ostao poželjan poslodavac, te osigura osnovu za transparentnije i učinkovitije upravljanje ustanovama u kulturi kao ključan dio gradske kulturne strategije”, dodao je gradonačelnik Tomašević. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
09:20 29.08.2024.

Uhljebi i paraziti. Neka si placaju doprinose i ostalo od prodaje svojih (ne)dijela i ulaznica a ne da zive na plecima poreznih obveznika iz realnog sektora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije