Borba protiv bolesti

Prošle godine od raka dojke umrlo i 15 muškaraca

Kampanja Sve za nju (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/4
02.10.2013.
u 08:37

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u 2011. od raka dojke oboljelo je 2126, a umrlo je 894 osoba. Podatak za 2012. još je alarmantniji

Tramvaj broj 12 s natpisom “SVE za NJU” krenuo je s Remize na Ljubljanici u promotivnu vožnju i obilježio početak mjeseca borbe protiv raka dojke. Članovi udruge žena oboljelih i liječenih od te bolesti odvezli su se do glavnog trga.

 – Središnje događanje ovaj mjesec bit će na Cvjetnom trgu u subotu 5. listopada od 10 do 16 sati, a dijelit će se promotivni materijali i predviđen je zabavni i nagradni program – rekla je predsjednica Alenka Balenović.

- Ljubav, podrška i briga koju dajemo i dobivamo od prijatelja nezamjenjiva je i u području brige za vlastito zdravlje. Cilj ovogodišnje kampanje „SVE za NJU, najbolju prijateljicu“ je potaknuti žene da budu podrška svojim prijateljicama i da zajednički krenu na pregled, s naglaskom na žene mlađe od 50 godina koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom prevencije. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u 2011. od raka dojke oboljelo je 2126, a umrlo je 894 osoba. Podatak za 2012. još je alarmantniji jer je umrlo 1033 osoba, od toga 1018 žena i 15 muškaraca. Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Želimo to promijeniti!, istaknula je Balenović.

>>Rak dojke: Važno je opaku bolest otkriti na vrijeme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije