Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERME ZAGREB Kći predsjednika Republike šefica uprave zajedničke tvrtke Grada i Ine

Saša Mesić: Posao nisam dobila preko veze, ni plaću menadžera

12.03.2009.
u 23:42

Sašu Mesić, kćerku predsjednika Stjepana Mesića, Ina je postavila na mjesto predsjednice uprave Termi Zagreb, tvrtke u vlasništvu Grada Zagreba i Ine. Vlasnički udjeli Grada i Ine su jednaki.

Rang službenika
Upitali smo je kolika će joj biti plaća, na čiji je prijedlog imenovana te je li njezino novo radno mjesto posljedica prijateljstva njezina oca s Tomislavom Dragičevićem, predsjednikom uprave Ine.

– Pretpostavljam da je do mog angažmana došlo na prijedlog mojih kolega u Ini s kojima sam kao znanstvenica zaposlena u Geološkom institutu često surađivala. Insinuacije da sam posao dobila preko veze obične su gluposti jer da sam takva, to bi se dogodilo puno prije. Pa Dragićević je prvi čovjek Ine već osam godina! – rekla je Saša Mesić. Tvrdnju portala javno.com da za svoj angažman u tvrtki Terme Zagreb traži 25.000 kuna mjesečne naknade žestoko je odbacila.

– Moja će plaća više sličiti onoj gradskog službenika mojeg iskustva, stupnja obrazovanja i razine odgovornosti (oko 16.000 kuna op. a.) nego visokopozicioniranog menadžera u Ini – tvrdi Saša Mesić.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić stao je u obranu svoje kćeri.

– Moje su kćeri kompetentne, jedna je diplomirala pravo, a druga hidrogeologiju te grade karijere bez moje intervencije – rekao je danas Stjepan Mesić. Dodao je kako je očito da je nakon afere s predsjednikom Sabora trebalo reći – svi su oni isti.

Ubrzava projekt toplica
O imenovanju Saše Mesić danas se očitovala i Ina.

– Sašu Mesić predložila je naša struka te ju je jednoglasno izabrala skupština društva Terme Zagreb za predsjednicu uprave. Naime, dr. sc. Mesić ima 25 godina znanstvene karijere, a trenutačno radi u Hrvatskom geološkom institutu na mjestu pomoćnika ravnatelja za koordinaciju poslovanja s privredom. HGI niz godina surađuje s Inom na području geologije. Sudjelovala je u mnogim projektima Ine i HGI-ja.

Upravo je ona inicirala i ubrzanje procesa realizacije projekta Terme Zagreb – stoji, između ostalog, u Ininom priopćenju. Tvrtka Terme Zagreb osnovana je još lani u lipnju s ciljem izgradnje turističko-kongresnog centra u Blatu. Konkretnih rezultata još nema. S. Mesić tvrdi da su projekt izgradnje zagrebačkih toplica počeli razvijati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije