DRAMA U ZAGREBU

Taksist 'oderao' putnice: 'Rekle smo da nemamo toliko novca. Nije htio otključati vrata dok ne platimo'

Vozači Ubera u štrajku zbog neredovitih isplataplaća
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
14.08.2024.
u 10:10

Na objavi se skupilo nekoliko desetaka komentara koji "Lani" uglavnom savjetuju da ne pokušava razgovarati s vlasnikom već da se obrati policiji ili nadležnom ministarstvu

Taksi prevaranti i dalje operiraju gradom, a u najnovijem slučaju jedan od njih vožnju od 10 kilometara putnici je naplatio čak 190 eura. Radi se o relaciji Hipodrom – City Center East koju se autom može prijeći, prema Google Mapsu, za otprilike 16 minuta. Nezadovoljna putnica koja se na anonimnu objavu u Facebook grupi potpisala samo s "Lana", opisala je kako ih je taksist "oderao" cijenom od gotovo 20 eura po kilometru. Navodi da se predstavio kao vozač Taxi Zagreba.

"Rekli smo mu da nemamo taj novac i nije htio otključati vrata dok ne platimo. Rekle smo da nismo toliko platile dok smo išle od Cityja prema hipodromu i da ta cijena nije realna" napisala je, no nije otkrila kako se situacija razriješila. U Facebook grupi za taksiste i njihove putnike zamolila je da joj netko da telefonski broj tvrtke Vlaho prijevoz kako bi razgovarala s vlasnikom, a navela je i da je taksist o kojem je riječ bio mlad.

Na objavi se skupilo nekoliko desetaka komentara koji "Lani" uglavnom savjetuju da ne pokušava razgovarati s vlasnikom već da se obrati policiji ili nadležnom ministarstvu. "Protupravno oduzimanje slobode kazneno je djelo, prijavite ga policiji... Otiđite na Ministarstvo prometa kod Butkovića koji je to dozvolio, ovako ako izda račun je legalno, nažalost... Opet Vlaho. Nije mi jasno kako i dalje funkcionira, a svaki tjedan ima nekoliko pritužbi na njega... Niti povratna avionska od Zagreba do Londona ne iznosi toliko, trajno oduzeti tzv. licencu", pisali su članovi grupe.

Foto: Facebook

"Lana" je objavila i sliku računa. Putovala je u subotu 10. ožujka u 23:40 sati, vjerojatno s koncerta Eda Sheerana koji će joj sada ostati u gorkom sjećanju. Brojni komentatori upozorili su je da, osim što ih je zaključao u auto, taksist nije napravio ništa ilegalno, jer im je izdao račun na kojemu piše cijena koju on ima pravo slobodno odrediti.

VIDEO Pljusak iznenadio Zagrepčane

Ključne riječi

Komentara 21

ČE
četvrti
10:48 14.08.2024.

Tvrtka Vlaho prijevoz j.d.o.o. ne posluje po zakonu jer nema istaknute cijene u taxi vozilu. Ova tvrtka posluje preko stranice taxizagrebtočkainfo na kojoj također ne možete dobiti cijenu vožnje kad naručujete taxi. Što radi inspekcija?

MA
majeltomoguce
10:48 14.08.2024.

Ja sam već davno odlučio da ako ću se voziti taksijem obavezno ću pitati prije za cijenu, a ako na kraju bude ovakva neka cifra platit ću koliko mislim da vrijedi - a za ostatak neka zove policiju, jer više neći dati makar išao u zatvor.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
10:49 14.08.2024.

Osobno sam se nedavno vozio u jednoj turističkoj zemlji Europske zajednice taksijem 59 (!) km. To me je koštalo 71 Euro. Cijene taksija određene su od države i vrijede za sve jednako. To je dokaz da se može uvesti red ako se za to ima sposobnosti i želje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije