OŠ Većeslava Holjevca

Talentirani osnovnoškolci snimili film 'Ogledalo' i osvojili nagradu

OŠ Većeslava Holjevca
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
11.12.2014.
u 17:00

Osvajanje nagrade na 52. reviji filmskog stvaralaštva odvelo ih je na festival u Istanbul gdje su bili članovi dječjeg žirija

Imaju jednu kameru, stalak, reflektor i mnogo volje, što im je dovoljno da snimaju najbolje osnovnoškolske filmove u Hrvatskoj. Riječ je o učenicima OŠ Većeslava Holjevca, članovima filmske grupe koju vodi profesor hrvatskog jezika Mate Milas.

Već su godinama u samom vrhu dječjeg filma, a ove su godine filmom “Ogledalo” na 52. reviji filmskog stvaralaštva djece osvojili prvo mjesto, što ih je odvelo i na međunarodni festival u Istanbul, gdje su bili članovi dječjeg žirija.

– Konkurencija je bila jaka, ali nismo iznenađeni kad znamo da smo najbolji – poručuju kroz smijeh učenici 7. razreda.

Cijelu su prošlu godinu snimali igrani film koji se temelji na pripovijetki njihova profesora. Kažu da im je najteže smisliti ideju, a poslije ide lako. Prilikom snimanja susreli su se tek s nekoliko poteškoća kojih se sada sa smijehom prisjećaju.

– Imali smo jako puno propalih kadrova u početku, a onda smo morali sve snimati ponovno jer nam se glavni glumac ošišao – prepričavaju sedmaši.

Uz odlazak u Istanbul za dvoje učenika, filmska je grupa osvojila i ljetovanje u filmskom kampu iduće ljeto. Tko će ići, izvlačili su iz šešira, a nadaju se da će postići nove uspjehe i ostvariti pobjede na međunarodnim festivalima kako bi svi bili nagrađeni.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije