Veseli vegani

U osnivanju je prva hrvatska politička stranka za prava životinja

krzno, lisica, životinja
Ivica Galović/Pixsell
24.05.2010.
u 08:33

Ulaskom u politički život novoosnovana politička opcija želi utjecati na donošenje zakona i lobiranje u institucijama.

Unatoč obilju političkih stranaka koje se bore za naklonost hrvatskih građana, za koji dan će se u Zagrebu osnovati jedna kojoj su na prvom mjestu temeljna prava životinja. Veseli vegani prva su stranka koja će braniti na našim prostorima prava životinja, nespecizam i veganstvo, a uporište za dobro pozicioniranje na hrvatskom političkom nebu vide u čak 85 posto građana Hrvatske koji su se izjasnili protiv zlostavljanja i iskorištavanja životinja.

Da interes za prvu hrvatsku stranku koja će zagovarati prava životinja postoji, svjedoči i prvih 250 članova koji su joj pristupili te planovi za otvaranje stranačkih ogranaka u Rijeci, Čakovcu, Sisku, Slavonskom Brodu i Vukovaru...

 Ambicija za uključivanje u aktivan politički život u Hrvatskoj imaju, ali pozivaju prije svega na odmjerenost i procjenu snage svoga djelovanja.

 – Za životinje možemo nešto napraviti uključivanjem u politički život, izravnom mogućnošću kreiranja i predlaganja boljih zakona te izravnog lobiranja unutar najviših državnih institucija – smatraju Veseli vegani. Ne sumnjaju u uspjeh, a poticaj na političko djelovanje vide i u nizozemskoj stranci za prava životinja koja je ušla u parlament s dva zastupnika.

Komentara 10

AG
Agramer198
08:53 24.05.2010.

a da se prvi pobrinemo do kraja za branitelje kak spada, riješimo onim preostalim izbjeglicama njihov stambeni status, angažiramo se oko stotina beskućnika kaj spavaju po zagrebačkim parkovima i tramvajima,onim jadnim cigićima kaj žive u potelušicama pomognemo da si izgrade kuće i asfaltiramo koju cestu i tak to... Kad si ja i moja činčila pospikamo o Immanuelu Kantu i Prusko-francuskom ratu bum prava životinja metnul na vrh liste. Hajdemo se do tada orijentirati na važnije stvari,a budalu koja se sjeti rezati pesima šape premlatit sa palicama il prijavit policiji jer mislim da ličkom medi u Sloveniji će biti svejedno jer on kao dijaspora ima pravo na tri ili pet glasova u Saboru...

Avatar florenz
florenz
09:17 24.05.2010.

Što sve ljudi neće \"smisliti\" da uđu u politiku i domognu se njenih privilegija?!? Pa nismo još ni zbrinuli naše građane, radna mjesta, proizvodnju, ... a već su se neki domislili \"zaštiti životinja\" kao unosne, nove političke opcije. Sada opčekujem \"dušebrižnike\" zaštite korova kao dijela \"životne raznolikosti\", i sl., a sve na teret državnih poreznih dadžbina. Pa ni volonteri ne žive loše, sjetite se samo gradonačelnika koji kao volonter prima općinsku plaću uz saborničku. Razna civilna društva također su volonterski privjesak buđeta pa se putuje, mlati \"prazna slama\" uz dnevnice i putne troškove, ... u tobože nisu politika. S raznim političkim i civilnim organizacijama bogati smo kao s trgovačkim centrima. Nitko mne brine odakle za to sredstva već sve trpamo u demokraciju kao izliku za osobnu promidžbu. I sve je manje onih koji rade, stvaraju sredstva, da b i i demokratski živjeli.

AG
Agramer198
15:16 24.05.2010.

životinja je životinja! volim živine, imam živine,ali politička stranka za živine...uuum onak NE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije