Tjedan restorana, šesti ove godine, stiže u Zagreb. Manifestacija u koju se uključilo 48 restorana nudi slijedove od 3 jela po sto kuna, a trajat će od 8. do 17. ožujka.
– Restorani će gostima, u razdoblju od deset dana, nuditi posebno osmišljene jelovnike, a svaki od njih slijed je od tri jela te sadržava predjelo, glavno jelo i desert – rekao je Ozren Drobnjak, kreativni direktor manifestacije te dodao kako većina restorana u ponudu uključuje i aperitiv ili čašu vina. U akciju Tjedan restorana ove će se godine uključiti i hoteli sa svojim barovima te će pod sloganom “Na koktel u hotel”, za vrijeme trajanja Tjedna restorana, svakoga dana sto minuta, od 18 sati do 19.40, nuditi koktele po promotivnoj cijeni od 20 do 25 kuna.
Također, u manifestaciji će sudjelovati i “Juhu juhe”, brendirani kamion s juhama za sve one koji neće stići na ručak u neki od restorana sudionika akcije. Za njih će, naime, restorani svakoga dana pripremiti nekoliko vrsta juha po 15 kuna.
Baš i nije skromno za 100 kuna ako hočeš širu posjetu. U Sloveniji sve posvuda nude meni (predjelo,glavno jelo, desert ) za 10 Eura Prešišali smo Europu već odavno ali samo po cijenama.