Sastojci: 1/2 kg oslića - 22 kune; 1 kg zelene salate - 11 kuna; začini i povrće po želji
Postupak:
Čest kupac na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac jest i Danica Dumbović. Kako kaže, na placu uvijek se može pronaći nešto zdravo, a ujedno i brzo za pripremiti. Za ručak Danica će, kako je na posebnom režimu prehrane, pripremiti kuhanog oslića kojeg će pojesti uz laganu zelenu salatu.
Vodu u kojoj će se kuhati oslić iskoristit će i od nje napraviti još i ukusnu juhu koja će zatim biti za večeru. Oslića sprema na način da ga uroni u kipuću vodu u kojoj su se prethodno iskuhali peršin, mrkva, češnjak.
- Začini se mogu staviti po želji, meni nekako najviše odgovaraju ovi, ali može se staviti povrće koje osoba voli, možda koji luk i zdravi obrok je brzo gotov - preporučila je Danica Dumbović koja i inače svoje povrće, ali i ribu, koju često jede, nabavlja na Dolcu. A zahvaljujući neobično visokim temperaturama, kumice još uvijek imaju svježeg povrća s vrtova.