plac-patrola

Ukusni kuhani oslić ide dobro uz zelenu salatu i povrće

Danica Dumbović Dolac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.01.2014.
u 11:20

Danica Dumbović na posebnom je režimu prehrane te će za ručak spremati lagano jelo čiji će dio iskoristiti i za večernju juhu

Sastojci: 1/2 kg oslića - 22 kune; 1 kg zelene salate - 11 kuna; začini i povrće po želji

Postupak:
Čest kupac na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac jest i Danica Dumbović. Kako kaže, na placu uvijek se može pronaći nešto zdravo, a ujedno i brzo za pripremiti. Za ručak Danica će, kako je na posebnom režimu prehrane, pripremiti kuhanog oslića kojeg će pojesti uz laganu zelenu salatu.

Vodu u kojoj će se kuhati oslić iskoristit će i od nje napraviti još i ukusnu juhu koja će zatim biti za večeru. Oslića sprema na način da ga uroni u kipuću vodu u kojoj su se prethodno iskuhali peršin, mrkva, češnjak.
- Začini se mogu staviti po želji, meni nekako najviše odgovaraju ovi, ali može se staviti povrće koje osoba voli, možda koji luk i zdravi obrok je brzo gotov - preporučila je Danica Dumbović koja i inače svoje povrće, ali i ribu, koju često jede, nabavlja na Dolcu. A zahvaljujući neobično visokim temperaturama, kumice još uvijek imaju svježeg povrća s vrtova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije