'DOBERMAN'

Večeras promocija nove knjige stripova kultnog zagrebačkog umjetnika

Foto: Klub Močvara
1/7
07.10.2024.
u 09:00

Hofbauerovi plakati su objavljeni i u svojevrsnoj enciklopediji rock plakata – američkoj knjizi Art Of Modern Rock – The Poster Explosion, knjizi Handwritten – expressive lettering in the digital age te mnogim drugim knjigama o dizajnu.

Promocija nove knjige stripova kultnog zagrebačkog umjetnika Igora Hofbauera održat će se večeras u 19 sati u Studio-galeriji Klet u Ilici. "Doberman" je, uz već uobičajeno sjajan dizajn Močvarinog Tomislava Vranića Vrane, neobičan hibrid između stripa i plakata koji se bazira na nekim grotesknim, bizarnim situacijama života Zagreba kakvog se autor prisjeća iz 80-ih te predstavlja omaž zagrebačkoj subkulturi. Mnogi dijelovi ove knjige autorova su reminiscencija na programske knjižice kluba Močvara koji svojim radom posljednih 25 godina i simbolizira tu subkulturu. 

Počevši kao kućni ilustrator Močvare kojoj je svojim originalnim plakatima, naslovnicama programskih knjižica i uređenjem prostora osigurao status kluba s jednim od najboljih svjetskih vizualnih identiteta, Hofbauer se razvio u mnogim pravcima – od ilustriranja knjiga, časopisa, omota ploča, pa do kompleksnih stripova.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon nekoliko njegovih knjiga objavljenih u Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj i Kanadi, njegova nova knjiga stripova spada među očekivanija izdanja godine te je ona, uz Mister Morgena i Grimiznu lagunu, Močvarino treće izdanje s njegovim radovima, Stil njegovih plakata i crteža je izuzetno prepoznatljiv, baziran na kombinaciji klasičnih američkih stripova, film noir-a, pop art-a, njemačkog ekspresionizma i ruskog konstruktivizma. Napravio je preko 100 plakata za Močvaru i druge klubove i bendove u Europi te najmanje 20 omota albuma domaćih i stranih bendova.

Hofbauerovi plakati su objavljeni i u svojevrsnoj enciklopediji rock plakata – američkoj knjizi Art Of Modern Rock – The Poster Explosion, knjizi Handwritten – expressive lettering in the digital age te mnogim drugim knjigama o dizajnu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije