Sizifov posao

VIDEO Radnici Čistoće mučili se s pražnjenjem spremnika u Masarykovoj. Trud im je bio uzaludan

YouTube screenshhot
19.10.2022.
u 15:19

Prema snimci, za pražnjenje jednog spremji9ka potrebna su dva kamiona i šest radnika Čistoće, a čitav proces traje prilično dugo i izgleda mučno

Hit na društvenim mrežama danas je snimka pražnjenja podzemnih spremnika u Masarykovoj koje je 1. listopada svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i time simbolički označio početak 'nove ere' odvajanja otpada u Zagrebu. 

Spremnici su u međuvremenu postali popularni među Zagrepčanima koji se ondje nerijetko zaustavljaju, razgovaraju i proučavaju ih o čemu smo nedavno pisali. 

Zahvaljujući snimci koju nam je ustupio blog Zagreb24.info sada znamo i kako se spremnici prazne. Prema viđenom, nije to lak posao jer su za pražnjenje jednog spremnika potrebna dva kamiona i šest radnika Čistoće koji muku muče s njim. 

Najprije ga je kukom potrebno podići iz podzemlja, a potom pažljivo smjestiti na dizalicu kamiona, a nju potom polako podizati dok se spremnik ne isprazni u kamion što je složen i dugotrajan proces. Usprkos velikom trudu radnika Čistoće, pražnjenje nije dalo željeni rezultat jer se spremnik na koncu prevrnuo u kamion što je izazvalo nove nevolje za radnike. 

Koji je bio epilog, ne znamo, jer se snimka prekida dok je spremnik još uvijek u kamionu. 

Podsjetimo, podzemne spremnike u Masarykovoj donirala je zagrebačka tvrtka Komop, jedna od sedam tvrtki koje su sudjelovale u pilot projektu za podzemne i polupodzemne spremnike koji bi u skoroj budućnosti trebale riješiti problem otpada u centru. 

Ista tvrtka jedina se javila na natječaj za postavljanje podzemnih spremnika vrijedan 12, 7 milijuna kuna. Njihova je ponuda bila 700 000 kuna od procijenjene pa će se oko 150 spremnika poput ovih sa snimke uskoro početi postavljati na lokacijama do centru. 

 

Ključne riječi

Komentara 24

MM
Marljivi mrav
17:29 19.10.2022.

Senfova ajeto ekipa i biznis.

BU
burza
17:42 19.10.2022.

Kao prvo cuj tu buku ponoci a drugo kad nekog radnika pricepi bit ce veselo

DU
Deleted user
17:38 19.10.2022.

Čestitke Zagrepčanima koji su glasali za ove crvene šarlatane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije