Jednostavan trik vatrogasaca

VIDEO Za predbožićnu noćnu moru dovoljan je trenutak nepažnje. Evo kako je spriječiti!

Zagreb: U Miramarskoj planuo požar na obiteljskoj kući
ilustracija
20.12.2021.
u 14:57

U manje od 24 sata vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb imale su čak tri 'blagdanske' intervencije. U prvoj je ispaljena raketa zapalila balkon u Maksimirskim ravnicama, u druge dvije, u Dubravi i na Žitnjaku, dnevne sobe je umalo zapalio adventski vjenčić

Dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje da se blagdanski ugođaj pretvori u predbožićnu noćnu moru. Neispravne lampice za bor, nesavjesno rukovanje pirotehnikom, upaljene svijeće na adventskom vjenčiću bez nadzora... Sve se to u roku nekoliko sekundi može pretvoriti u katastrofalni požar koji vam u tren oka može uništiti stan, kuću i progutati sve ono što posjedujete, ozlijediti vas, vaše najmilije, ili u najgorem slučaju - usmrtiti. 

U manje od 24 sata vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb imale su čak tri 'blagdanske' intervencije. U prvoj je ispaljena raketa zapalila balkon u Maksimirskim ravnicama, u druge dvije, u Dubravi i na Žitnjaku, dnevne sobe je umalo zapalio adventski vjenčić. Srećom, sve su tri intervencije završile bez ozlijeđenih i bez veće materijalne štete, no vatrogasci, kao i svake godine, pozivaju na oprez. 

Pirotehnika je zlo, poručuju oni te upozoravaju da se prije paljenja lampica za bor provjeri jesu li ispravne te da se svijeće upaljene na adventskom vjenčiću ne ostavljaju bez nadzora. U slučaju da se plamen s adventske svijeće nastavi širiti, JVP Zagreb objavio je i poučan video kako ga ugasiti mokrim ručnikom pa ga pogledajte u nastavku: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije