Ugovor od 90 milijuna

Vraća se linija za Žumberak, od Zeline do Dugog Sela bez presjedanja

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
09.12.2021.
u 14:00

Sklapanjem ugovora nakon pet godina javni prijevoz od siječnja stiže na Žumberak, a svi koji idu iz Zeline u Dugo Selo neće morati dvaput presjedati, već će imati direktnu liniju usklađenu voznim redom vlakova.

Veći broj linija i polazaka, bolja povezanost ruralnih područja i usklađenost s ostalim oblicima prijevoza te ujednačenija cijena karte. Scenarij je to koji Zagrebačku županiju u pogledu poboljšavanja autobusnog prijevoza, najavljuju, čeka sljedeće dvije godine.

 A omogućit će ga ugovor vrijedan gotovo 90 milijuna kuna koji je župan Stjepan Kožić jučer potpisao s predstavnicima šest prijevoznika koji će prometovati na 60 linija. Riječ je o Samoborčeku, Autoturistu, Meštroviću, Ivčeku, Čazmatransu i Malkusu, a od ukupnoga je iznosa 65,6 milijuna iz državnog proračuna i ostatak iz županijskog. Sklapanjem ugovora, primjerice, nakon pet godina javni prijevoz od siječnja stiže na Žumberak, a svi koji idu iz Zeline u Dugo Selo neće morati dvaput presjedati, već će imati direktnu liniju usklađenu s voznim redom vlakova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije