Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz fondova Europske unije

Za gradnju reciklažnog dvorišta u Mraclinskoj Dubravi

barišić
Velika Gorica
16.04.2015.
u 08:45

Uz zgradu je mještanima obećana i prometnica kako kamioni ne bi vozili kroz sam Mraclin. Dvorište se otvara u rujnu

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i Miroslav Petek, direktor sektora prodaje tvrtke Elektro centar Petek, jučer su potpisali ugovor vrijedan 4,5 milijuna kuna o gradnji reciklažnog dvorišta na odlagalištu otpada u Mraclinskoj Dubravi.

Otvaranje u rujnu

Od ukupno predviđenog iznosa za gradnju reciklažnog dvorišta, koje će biti otvoreno u rujnu, 85 posto novca osigurano je iz 
fondova Europske unije, dok je preostali iznos osiguran u proračunu Velike Gorice.

– Današnja prigoda potpisivanja ugovora o gradnji reciklažnog dvorišta samo je početak velikogoričkog aktivnog angažmana na projektima koji se financiraju iz Europske unije – poručio je na potpisivanju gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Kako je istaknuo, velika je važnost sudjelovanja na natječajima i u povlačenju sredstava jer ekonomska situacija u zemlji ne ostavlja mogućnost samostalnog financiranja velikih projekata i zato su snage usmjerene na europske fondove.

Predviđena i izrada studije

Uz planiranu gradnju centra obećana je i nova prometnica kako bi se promet kamiona preusmjerio tako da ne prolazi kroz samo naselje Mraclin.

Podsjetimo, gradnja reciklažnog dvorišta dio je projekta "U mojem dvorištu", koji Gorica radi u suradnji s općinom Velenje, a partner projekta je i VG Čistoća.

Vrijednost cijelog projekta procijenjena je na devet milijuna kuna, a obuhvaća i izradu studije gospodarenja otpadom koja bi 
Gradu trebala dati smjernice za uvođenje sustava odvojenog prikupljanja otpada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije