Ugovori vrijedni 68.600 eura

Zagrebačka županija osigurala božićnice i regres za gerontodomaćice

Novac
Pixabay
Autori: Hina, Ida Balog
18.06.2024.
u 13:26

Projektom "Zaželi" se uz brigu za starije potiče i zapošljavanje teško zaposlivih žena, gerontodomaćica, koje na svom području obilaze korisnike te brinu o njihovoj higijeni, čiste kućanstvo, pomažu im oko svakodnevnih obveza, kuhaju obroke i slično.

Za sve gerontodomaćice u sklopu projekta "Zaželi – prevencija institucionalizacije", Zagrebačka županija osigurala je po 350 eura za regres i 350 eura za božićnicu. Ugovore vrijedne 68.600 eura, predstavnicima gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije, uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec, objavila je Županija.

 – Gerontodomaćice su za većinu korisnika 'svjetlo na kraju tunela' jer su nerijetko jedine koje otvaraju vrata njihovog doma – kazala je Kata Zrakić, gerontodomaćica iz Samobora. Njezina kolegica, Ana Stepinac dodala je da dvaput tjedno obilaze svakog korisnika, a svaka gerontodomaćica u velikogoričkom društvu Crvenog križa ima šest korisnika koji su često osamljeni pa im njihovi obilasci mnogo znače.

VEZANI ČLANCI:

Trenutno je 90 gerontodomaćica koje skrbe za 547 korisnika i dobit će božićnice i regres, kazao je Kolarec te izrazio nadu da se programu uskoro pridruže kolege iz zaprešićkog kraja sa svojih osam gerontodomaćica. Projektom "Zaželi" se uz brigu za starije potiče i zapošljavanje teško zaposlivih žena, gerontodomaćica, koje na svom području obilaze korisnike te brinu o njihovoj higijeni, čiste kućanstvo, pomažu im oko svakodnevnih obveza, kuhaju obroke i slično.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije