NOVA ERA OBRAZOVANJA

Zagrebačka županija prvi dan nastave obilježila svečanim otvaranjem Područne škole u Strmcu

Foto: Grad Sveta Nedelja
1/2
09.09.2024.
u 17:09

Zajedno s okolnim dvorištem ukupna veličina prostora je čak 18.000 metara kvadratnih koji je s današnjim dolaskom prvašića postao dom za 465 učenika. Ovim otvorenjem ostvaren je povijesni uspjeh, izgradnja nove škole, koja se čekala preko 30 godina

Prvog dana školske godine 2024./25. u osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija krenulo je ukupno 19.464 učenika i to 12.706 u osnovne i 6.758 u srednje škole, dok u osnovne škole kojima su osnivači gradovi kreće još 11.371 učenika. – Ova nova škola predstavlja ne samo prostor za učenje, već i ulaganje u budućnost naše djece. Svako ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost cijelog društva. Drago mi je što Zagrebačka županija, zajedno s Gradom Svetom Nedeljom, može podržati ovako važan projekt koji će omogućiti kvalitetno obrazovanje našoj djeci – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Nova škola u Strmcu uključuje prostrana vanjska igrališta, knjižnicu i prostor za dnevni boravak. Ukupna vrijednost izgradnje iznosi 6,9 milijuna eura, a projekt su zajednički financirali Grad Sveta Nedelja (66,7%) i Zagrebačka županija (33,3%). Iako nove prostorije funkcioniraju već godinu dana, neki dijelovi škole nisu u potpunosti bili završeni, pa je danas simboličnim prerezom vrpce označen kompletan završetak škole.

VEZANI ČLANCI: 

– S ponosom možemo reći da je nova škola u Strmcu još jedan korak prema pružanju najboljih uvjeta za obrazovanje i razvoj naše djece. Grad Sveta Nedelja se zalaže za kontinuirana ulaganja u obrazovanje, jer smo svjesni koliko je važno pružiti našim najmlađima prilike za napredak u modernim i poticajnim okruženjima – istaknuo je svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. Ulaganje u moderne školske objekte i tehnologije omogućuje učenicima stjecanje znanja u okruženju koje potiče inovativnost, suradnju i kritičko razmišljanje, što su sve ključni elementi za uspjeh u globalnom svijetu.

– Naša obaveza kao zajednice je pružiti svakoj novoj generaciji alate i prilike koje će im pomoći da ostvare svoj puni potencijal, a obrazovanje je upravo najvažniji alat za to – dodao je Zurovec. Zajedno s okolnim dvorištem ukupna veličina prostora je čak 18.000 metara kvadratnih koji je s današnjim dolaskom prvašića postao dom za 465 učenika. Ovim otvorenjem ostvaren je povijesni uspjeh, izgradnja nove škole, koja se čekala preko 30 godina.

VEZANI ČLANCI: 

Nova školska zgrada simbolizira značajan korak naprijed u obrazovanju zajednice, pružajući modernu infrastrukturu i posebne uvjete za djecu s teškoćama u razvoju. Ravnatelj Osnovne škole Sveta Nedelja Zvonimir Markić osvrnuo se na same uvjete škole i njezinu važnost za učenike.

– Naša nova škola prostire se na 4.700 kvadratnih metara, opremljena je najmodernijom tehnologijom i digitaliziranim načinom učenja, a posebnu pažnju posvetili smo djeci s teškoćama u razvoju, osiguravajući im prilagođene učionice i prostore. Ova škola je primjer kako obrazovanje treba izgledati u 21. stoljeću – istaknuo je. Ovo otvorenje simbolizira početak nove ere obrazovanja u Svetoj Nedelji, gdje će učenicima biti omogućeno kvalitetno obrazovanje i gdje će se podržavati njihov razvoj u modernim uvjetima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije