Humanitarni pothvat

Zagrebački chefovi kuhali 60 sati u komadu i postavili Guinnessov rekord

Kuhari Vedran Habel i Željko Ivnik postavili Guinnessov rekord u timskom kuhanju
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
17.05.2020.
u 20:58

Sve što su pripremili a da je bilo za više od jedne osobe, kazala je Silvija Habel, otišlo je u Caritasvu pučku kuhinju na Sv. Duhu, gdje su fratri obroke podijelili potrebitima.

Punih 60 sati neprekidno su kuhali, pripremili više od 200 recepata i pri tom uspješno postavili Guinnesove rekord u timskom kuhanju. Bilo je trenutaka ozbiljn krize i pada koncentracije, ali zagrebački kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel nisu odustali od ovog pothvata, u koji su se upustili još u petak u 8 ujutro.

- Mogli su koristiti pauze od pet minuta svakih sat vremena, a njih su iskoristili samo da se umiju i dođu k sebi prije nego nastave - ispričala je Habelova supruga Silvija. Uspjeli su, kaže, nešto i odspavati, ali ne više od desetak-petanest minuta. Svoje petminutne pauze mogli su, naime, spojiti, pa su kuhari uzimali po 20 minuta nakon 4 sata kuhanja. 


Kuhari Vedran Habel i Željko Ivnik postavili Guinnessov rekord u timskom kuhanju
1/12

- Ali nisu uspjeli mnogo odspavati, što od težine u nogama, što od kratkog vremena koji su imali na raspolaganju - prepričala nam je Silvija. 

A tijekom cijelog trajanja ovog kulinarskog maratona, prikupljali su sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook gdje stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice. A jučer su, osim kuhanja, bili i mentori dvama učenicima iz Siska, koji su na drugom dijelu dvorane pripremali zlevku i palačinke od zlevke s nadjevom od čvaraka. A kako je Vedranu jučer bio rođendan, od svojih je učenika dobio i poseban poklon. 

- Pripremili su mu tortu od zlevke sa čvarcima, bilo je to jako posebno - kaže S. Habel. A tortu je kuharski dvojac dobio i nakon postavljanja rekorda. 

17.05.2020., Zagreb - Kuhari Vedran Habel i Zeljko Ivnik postavili su Guinnessov svjetski rekord u timskom kuhanju u trajanju od 60 sati. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Počeli su s kremastim juhama, nastavili s tjesteninama i rižotima, a sve što su pripremili a da je bilo za više od jedne osobe, kazala je Silvija Habel, otišlo je u Caritasovu pučku kuhinju na Sv. Duhu, gdje su fratri obroke podijelili potrebitima. 

- Sigurno su napravili više od 200 obroka, s obzirom da je velik broj od 200 recepata koji su pripremili bio za dvije i više osoba - istaknula je gospođa Habel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije