Nude neka od najpoznatijih jela azijske kuhinje, sve povrće koje koriste iz organskog je uzgoja, a za pripremu specijaliteta u novom restoranu ulične hrane “Meating” koriste namirnice isključivo domaće proizvodnje.
Cijene i u eurima
Naziv je nastao igrom engleskih riječi “meat” (meso), “eat” (jesti) i “meeting” (susret), a otvorio ga je mladi poduzetnički par koji čine Ivana Vidušin i Hrvoje Bubalo, koji su promotori zdrave prehrane, pa ne čudi da se u njihovu lokalu u Masarykovoj 19 mogu naći većinom jela na bazi piletine, riže ili kvinoje.
– Ovo nam je prvi restoran, ali ne namjeravamo ostati na tome. U planu nam je lokale otvoriti na još nekoliko zagrebačkih lokacija, a u budućnosti se nadamo i širenju po ostatku Hrvatske – govori Ivana Vidušin, koja se bavi uređenjem interijera pa se pobrinula i za izgled “Meatinga”.
Većina delicija koje ondje možete kušati inspirirana su azijskom kuhinjom, kao i njihova imena, budući da su pretežito nazvana po japanskim gradovima iz kojih potječu. Na jelovniku koji je osmislio Martin Kralj, mladi chef specijaliziran za azijsku kuhinju, trenutačno je 14 specijaliteta, a uskoro planiraju širiti ponudu, pri čemu će se, navode vlasnici, voditi mišljenjima i prijedlozima gostiju.
Jelovnik je na hrvatskom i engleskom jeziku, a osim u kunama, cijene su izražene i u eurima. A na njemu se, među ostalim, mogu pronaći “Kyoto Bunsi”, tradicionalna japanska parena peciva koja su punjena mekanim carskim mesom, a okus mu je upotpunjen slatko-ljutkastim umakom na bazi soje, ukiseljenim ljubičastim lukom za dozu kiselosti te mladim lukom i sezamom za balans. Stoje 63 kune, a ako niste ljubitelj svinjetine, po istoj cijeni nude i “Neron Bunse” s mesom jastoga.
Od azijskoga predznaka pak odskače “Vida Piadina” tradicionalne talijanske recepture, tortilja punjena domaćim pršutom, sirom, zelenom salatom i rajčicom koja je, uvjerili smo se kušanjem, idealan izbor za doručak uz kavu, dobro će vas i zasititi, a cijena joj je 26 kuna. Bronx Burger također se ističe jer je jedini burger u ponudi, a sastoji se od peciva brioche, juneće pljeskavice, pancete, cheddara, BBQ umaka i karameliziranog luka te stoji 63 kune. Uz njega možete dobiti obične krumpiriće ako dodate 18 kuna, a oni od batata pet su kuna više. Specijalitet među prilozima, ističu, svakako je “Meating Pommes” s dodatkom sira cheddar i grilane slanine, a stoji 28 kuna.
Za osvježenje su na raspolaganju, primjerice, napici nalik limunadama, samo od jagode ili ananasa, bez šećera, koje od svježeg voća pripremaju sami vlasnici, a cijena im je 19 kuna. Uskoro na jelovnik stižu i čokoladna torta bez brašna, ali s puno kakaa, te japanska torta od sira.
Uredit će i terasu
Hranu pak možete pojesti u restoranu ili je ponijeti kući, a od ovog tjedna dostavljaju je i putem Wolta i Glova. Nedjeljom ne rade, ali ako na ručak ili večeru svratite petkom ili subotom, upoznat ćete gospodina Meatinga, maskotu restorana, a možete sudjelovati i u igri kolo sreće te osvojiti popuste od 5 do 15 posto na odabrane delicije ili pak gratis jela. Uskoro će, najavljuju, urediti i terasu.