BOGATA PONUDA

ZeGeVege festival: Kušajte sejtan pašticadu, kushikatsu sa sojom i pekmez od indijanskih banana

storyeditor/2024-09-06/PXL_060924_120174117.jpg
07.09.2024.
u 16:15

Raskošnu gastroponudu na Europskom trgu vjerno prate i proizvođači prirodne kozmetike s ponudom veganskih proizvoda koji nisu testirani na životinjama. Nudi se i širok izbor odjeće i torbi od recikliranih materijala, višekratnih proizvoda poput platnenih uložaka, kuharice, knjige, a svaki dan u jutarnjim satima predstavljaju se i psi za udomljavanje iz Dumovca.

Mirisu i okusu domaće pašticade teško je odoljeti, ali možete li zamisliti kušanje poznatog jela bez trunke govedine, koju spretno mijenja sejtan? Za ekipu iz Vegehop restorana to nije nimalo neobična pojava jer njihova specijalnost podrazumijeva očuvanje tradicije domaćih jela, ali na veganski način. – Uvijek radimo na novim receptima pa smo u ponudu uvrstili i tajlandski pad thai, ali ipak najviše uživamo u domaćim toplim jelima na veganski način – govori Željka Kisić iz Vegehopa, čiju sejtan pašticadu, među ostalim, možete kušati za devet eura. Vesela ekipa svoje je mjesto pronašla na jednom od brojnih štandova ZeGeVege festivala, koji još danas i sutra od 9 do 21 sat možete obići na Europskom trgu.

Na repertoaru i radionice

Manifestacija koju organiziraju Prijatelji životinja održava se već 16. put, a na repertoaru su i zanimljive radionice i edukativni intervjui koji pokrivaju razne teme, poput suživota s divljim životinjama, predrasuda o veganstvu ili zaustavljanja klimatskih promjena i zdravije prehrane. A štand ondje ima i restoran Pink Pig, koji vodi simpatična Maki Nagayoshi. Posjetiteljima su odlučili prezentirati azijske delicije s veganskim pristupom. Klasik japanske gastronomije kushikatsu obično se sastoji od kombinacije pohanog mesa i povrća na štapiću, ali za ZeGeVege je osmišljen u varijanti sa sojom, tikvicom i lukom.

Možete ga isprobati za pet eura po štapiću. – Ljubitelje slatkog očekuju popularne mochi kuglice s mangom, ličijem, čokoladom i drugim okusima, i to za tri i pol eura po komadu. Neka od naših jela mogu se uzeti i uz meni s voćnim sokovima, a u poslijepodnevnim satima nudimo i koktele – govore nam na štandu Pink Piga.

Kozmetika, torbe, kuharice...

Priliku za kušanje održivih i veganskih obroka s daškom neobičnih okusa nudi i Martina Perešin Šulog iz poduzeća Šulog za proizvodnju egzotičnog voća i povrća, čiji su glavni adut indijanske banane. Prodaju ih u sirovoj varijanti za deset eura po kilogramu, ali i u obliku čipsa, pekmeza ili meda, također za deset eura po staklenci. – Naši ljudi vole eksperimentirati s okusima i gušt je kad mogu probati nešto što se i ne viđa na policama dućana. A u našem slučaju mogu biti sigurni da je uzgojeno u Hrvatskoj – kaže Martina Perešin Šulog.

Raskošnu gastroponudu na Europskom trgu vjerno prate i proizvođači prirodne kozmetike s ponudom veganskih proizvoda koji nisu testirani na životinjama. Nudi se i širok izbor odjeće i torbi od recikliranih materijala, višekratnih proizvoda poput platnenih uložaka, kuharice, knjige, a svaki dan u jutarnjim satima predstavljaju se i psi za udomljavanje iz Dumovca.

Foto: VL

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije