Mačevanje

Prikazom borbi pokazali svijetu svu ljepotu grada

06.09.2015., Zagreb - Mladi macevaoci pokazali svoje umijece na livadi kod fontana ispred NSK-a. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
09.09.2015.
u 09:29


Fencing flash mob pokrenut je na Apeninima prošle godine

Fontane i mačevaoci do nedavno nisu baš imali puno toga zajedničkog, no sad se o njihovoj vezi priča diljem svijeta.

Tako su najpoznatije zagrebačke fontane ugostile mačevaoce iz svih zagrebačkih klubova.

- S dobrim raspoloženjem i spremnim mačevima i floretima ušli smo u još jednu nadamo se uspješnu mačevalačku sezonu - rekla je Antonija Vrčić, tajnica Zagrebačkog mačevalačkog saveza.

Zagrebački Fencing flash mob bio je dio svjetske mačevalačke inicijative, pokrenute prošle godine u Italiji. Uz Zagreb i Hrvatsku, sudjelovalo je 200-ak gradova iz svih dijelova svijeta.

Mačevaoci su se tako pojavili na mjestu na kojem ih još do sada niste vidjeli. Bili su to sportaši koji se mačevanjem bave u devet zagrebačkih klubova, a među njima bilo je onih koji su se mačevanjem počeli baviti prije nekoliko mjeseci, ali i onih koji već nekoliko godina zaredom postižu izvrsne rezultate.

Svi oni bili su dio velike svjetske zajednice mačevanja koja je prekrasne znamenitosti grada iskoristila za promociju ovog olimpijskog sporta.

Fencing flash mob popularna je akcija koju je prošle godine pokrenuo Talijanski mačevalački savez, a pridružili su mu se savezi i mačevalački klubovi iz gradova sa svih strana svijeta. Cilj ove akcije bio je jednostavnim prikazom mačevalačke borbe pokazati svijetu ljepotu mačevanja s mjesta u gradu koji spaja tradiciju i budućnost. Prošle godine uz mačevanje Zagreb je predstavio Gornji grad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije