FACEBOOK

Auto-play videa može vam nabiti račun – evo kako ga isključiti

Facebook
Foto: Frank May/DPA/Pixsell
09.09.2014.
u 17:16

Automatsko pokretanje videa navodno znatno povećava internetski promet

Naglo vam je narastao račun za mobilni internet? Ako često koristite Facebook, moguće je da je uzrok problema nedavna promjena uvedena na toj društvenoj mreži - Auto-play, to jest automatsko pokretanje videa, koja navodno znatno povećava internetski promet.

Ekipa stranice MoneySavingExperts.com, koja posjetiteljima nudi savjete za uštede, zaprimila je brojne pritužbe ljudi kojima su računi "eksplodirali" i koji su uvjereni da je uzrok upravo Facebookov novitet. Problem je postao posebno izražen u vrijeme kada su news feedovi korisnika Facebooka zatrpani snimkama polijevanja vodom koje drugi korisnici objavljuju u sklopu humanitarne kampanje ALS Ice Bucket Challenge.

Srećom, automatsko pokretanje možete isključiti, a na mobilnim uređajima moguće je namjestiti postavke tako da se Auto-play potpuno isključi ili da se dozvoli samo kada se koristi Wi-Fi.

Evo kako se to radi:

iOS: Otvorite Postavke > Facebook > Postavke > Auto-play > Wi-fi only ili Off

Android: Otvorite Postavke > Postavke aplikacija > Opće postavke > namjestite Auto-play na Wi-fi only ili Off

Na stranici: Na padajućem izborniku odaberite Postavke > Video snimke > Automatska reprodukcija video-zapisa > Isključeno

Dobra vijest je da nadogradnje ne utječu na postavke pa ćete Auto-play morati isključiti samo jednom, a ne svaki put kad instalirate nadogradnju.

>> Znam što si radila prošlog ljeta! Facebook ima novi alat za - uhođenje

>> Facebook pao drugi put u dva dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije