Apple vs. Samsung

Nastavak bitke: Samsung Galaxy Nexus može u prodaju u SAD-u

samsung galaxy nexus
AFP/PIXSELL
12.10.2012.
u 10:13

Iz Samsunga su najavili i dodatne poteze kojima će osigurati dostupnost svojih proizvoda svugdje u svijetu

Pravnoj bitki između Applea i Samsunga ne nazire se kraj. Američki mediji javljaju da je prizivni sud u SAD-u ukinuo zabranu prodaje Samsungova mobilnog telefona Galaxy Nexus, čime je ova kompanija dobila još jednu rundu u meču s Appleom.

Naime, početkom mjeseca sud je ukinuo i zabranu prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1, a u obrazloženju se navodi da je sud u Kaliforniji koji je donio rješenje o novčanoj kazni od 1,5 milijarde dolara i zabrani prodaja nekih Samsungovih modela zlouporabio svoje ovlasti zabranjujući prodaju.

Iz Samsunga su se žalili i tražili ponavljanje suđenja, a ovu odluku prizivnog suda pozdravili su konstatacijom kako se pokazalo da uloga zakona o zaštiti patenata nije ograničavanje konkurencije nego zaštita inovativnih proizvoda.

>>Samsung u prodaji obara rekorde unatoč Appleu

Najavili su i dodatne poteze kojima će osigurati dostupnost svojih proizvoda svugdje u svijetu, a posebno u SAD-u.

Iz svega viđenog očito je da se borba divova nastavlja i dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije