Startup Live

Nikad nije kasno za pokrenuti startup

Patrick de Laive
Tino Jurić/PIXSELL
02.06.2012.
u 16:12

Suosnivač The Next Weba predstavio svoj novi startup projekt Spread.us

Suosnivač The Next Weba Patrick de Laive na Startup Live konferenciji u Splitu u subotu je predstavio svoj novi startup projekt Spread.us

Radi se o svojevrsnoj mailing listi za Twitter, pojasnio je.  Sustav je zamišljen tako da se u korisnikovo ime  objavljuju prijelomne vijesti, ili recimo razne objave unutar neke kompanije. Prednost je što sustav omogućuje pratiti koliko se objava proširila po Twitteru, piše portal 24sata.

- Trenutno je 2,2 milijarde ljudi online, a predviđanja su da će taj broj do 2020. godine biti oko pet milijardi - istaknuo je Patrick de Laive.

Dodao je kako taj podatak dodatno naglašava činjenicu da nikada nije kasno za pokrenuti startup, i da je sada pravo vrijeme za to.

Bugarski startup inkubator Eleven najavio je na Startup Live konferenciji u Splitu fond za investiranje težak 12 milijuna eura, a kako 24 sata doznaje od Nikše Gopčevića iz Iskona, i oni će uskoro pokrenuti vlastiti startup program.

- Od početka 2012. radimo na Iskon startup programu, a cilj je da postanemo ravnopravni partner hrvatskim startupima. Mislim da imamo fer modele suradnje, a projekt bi trebao krenuti ove jeni. Do početka sljedeće godine bit će u početnoj, pilot fazi - rekao je Gopčević.

Startup Live najveća je  IT konferencija ovog tipa u regiji na kojoj će stručnjaci iz cijeloga svijeta kroz tri će dijeliti svoje znanje i iskustva. Osim predavanja, održat će se i natjecanje 16 startup projekata.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:49 03.06.2012.

ovo je sve organizirano iz stranih centara moći i sudionike treba kamenovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije