Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veličanstveno

VIDEO Pogledajte gdje živi internet: Google otvorio vrata

Google (1)
Foto: Google
1/5
17.10.2012.
u 17:23

U galeriji je Google postavio niz fascinantnih fotografija strojeva, žica i inih pomagala koja rade punom parom upravo u trenutku dok čitate ovaj članak

Gdje se skrivaju svi ti silni podaci koji su nam na dohvat miša kada traženi pojam ukucamo u Google? Čuvaju se na serverima u ogromnim centrima baza podataka koje Google ima diljem svijeta, a odsad svaki znatiželjnik može zaviriti iza Googleovih vrata i provjeriti "gdje živi internet".

Na YouTubeu danas su objavili kratki promidžbeni video u kojem korisnike najkorištenije tražilice pozivaju u virtualni obilazak. Vidjeti se tako može kat sa serverima i moćnim računalima koja ih održavaju, dijelove s uređajima za hlađenje, žice, prolaze, hodnike i naravno, ljude koji centar drže na okupu. 

Na Google Street Viewu do u detalje se može istraživati centar u Lenoiru u Sjevernoj Karolini, a u galeriji na ovoj adresi Google je postavio niz fascinantnih fotografija strojeva, žica i inih pomagala koja rade punom parom upravo u trenutku dok čitate ovaj članak. 

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:03 17.10.2012.

Vaoooooooo, ja živim u malome selu, gde vode još tak ni nebu...

JO
johnxxx
20:27 17.10.2012.

Kad ovo vidim, sve je jasno - mi živimo u matrixu. Iluziju nam ne projiciraju direktno u glavu (bar ne za sad), nego putem interneta i televizije.

Avatar to kill Bambi
to kill Bambi
21:28 17.10.2012.

Hvala za You Tube,za Google Earth,za Chrome browser i za najbolju tražilicu!!!!Sigurno sam nešto zaboravio... Najbolji ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije