Otvoren stečaj u lipičkom ZRC-u

Radnici koji nisu dobili 25 plaća uskoro će dobiti tri plaće

ZRC Lipik
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/2
18.03.2014.
u 22:31

–Preferiram prodaju imovine kao cjeline jer na taj način planiram kroz pronalaženje ozbiljnog investitora sačuvati turističku djelatnost i Lipik kao važnu turističku destinaciju u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske - kazao je stečajni upravitelj Nakić.

 

 

U  lipičkom ZRC-u čije obveze su oko 460 milijuna kuna, najviše prema državi, otvoren je stečaj. Za stečajnog upravitelja imenovan je Milan Nakić. Kako stečajem prestaju radne obveze radnika kojih je u ZRC-u bilo 14, njima je stečajni upravitelj uručio otkaze. Dobra vijest za njih je da će nakon što nisu primili zadnjih 25 plaća uskoro primiti 3 minimalne plaće te 50 posto otpremnine propisane zakonom. Plaće će im isplatiti Agencija za osiguranje radničkih potraživanja. Stečajni upravitelj vjeruje da će to biti u roku od 4 mjeseca. Radnici po zakonu imaju pravo na isplatu svojih potraživanja kao vjerovnici prvog višeg isplatnog reda. Međutim, teško je za očekivati da će se po ovoj osnovi  u nekoj većoj mjeri namiriti. Isto tako po Stečajnom zakonu imaju pravo na isplatu do 3 minimalne plaće koje participiraju u troškovima stečajnog postupka.

Svi koji imaju bilo kakva potraživanja prema ZRC-u pozvani su da ih prijave, a prvo ispitno ročište održat će se  9. svibnja.

–Preferiram prodaju imovine kao cjeline jer na taj način planiram kroz pronalaženje ozbiljnog investitora sačuvati  turističku djelatnost i Lipik kao turističku destinaciju u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske. S time se trebaju složiti veliki i razlučni vjerovnici jer oni u konačnici odlučuju o modelu unovčenja stečajne mase dužnika na ročištu vjerovnika – poručio je Milan Nakić, stečajni upravitelj.

Dodao je kako će nastojati imovinu ZRC-a prije svega bazene staviti u funkciju i to putem zakupa. -Na taj način dobit ćemo koju kunu u stečajnu masu, a s druge strane građani Lipika dobit će tijekom ljeta sadržaj na koji su navikli. Obavljam neke konzultacije s potencijalnim zakupcima. Raspisat ćemo natječaj i vjerujemo da će biti zainteresiranih – kazao je Nakić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije