Diskriminacija u zapošljavanju igrača WOW-a

17.12.2008.
u 14:19

Na jednome internetskom forumu igrača i zaljubljenika u videoigru World of Warcraft (WOW) raspravlja se oko tome diskriminiraju li poslodavci igrače WOW-a u zapošljavanju i to zato što, navodno, nikad mislima nisu izvan igre te se ne mogu usredotočiti na posao.

Zanimljivo je da su se i sami igrači složili s tom tvrdnjom. Jedan od forumaša priznao je kako se nedavno sastao s poslodavcem kojemu je u razgovoru spomenuo kako provodi previše vremena za računalom igrajući videoigre, posebice WOW. On mu je odgovorio kako su mu njegovi nadređeni izričito zabranili zaposliti igrača WOW-a.

Objasnio je to uvjerenjem da igrači WOW-a ne mogu od sebe dati sto posto u poslu jer su njihove misli na drugome mjestu, a njihovo spavanje često je neredovito i slično.

Neki forumaši smatraju kako je ovisnost o videoigrama, posebice WOW-u, loša za posao kao i zapošljavanje ovisnika o alkoholu i drogama. Drugi smatraju kako je to najgluplji potez koji je određena tvrtka mogla napraviti te da ima mnogo gorih stvari od zapošljavanja ovisnika o WOW-u.

(I.Vi)

Želite prijaviti greške?